pondelok 29. októbra 2012

7 tipov pre rozličný tvar očí


Každá žena má určitý tvar očí a preto nie vždy sa nám hodia tie isté typy make upu. V dnešnom článku vám prinášam zopár rád, ako si vybrať správny make up pre váš tvar očí.



Mandľové oči

Tento tvar je doslova perfektný, oči majú ideálne proporcie a preto akákoľvek technika, ktorú použijete, bude dobrá.


Oči blízko seba
To, či máte takýto typ očí môžete zistiť tak, že si odmeriate šírku oka. Ak medzera medzi vašimi očami je menšia ako táto šírka, tak máte oči blízko seba. V takomto prípade je cieľom dosiahnuť, aby oči vyzerali, že sú od seba ďalej. Na odvedenie pozornosti od malého priestoru, musíte použiť svetlejšie odtiene do vnútorných kútikov a tmavšie okolo vonkajších. Ďalším dobrým tipom je, rozšíriť očne linky viac do vonku, aby oči vyzerali väčšie.



Oči ďaleko od seba
Vizuálne možno zmenšiť vzdialenosť medzi očami a to tak, že nanesiete stredný odtieň k vonkajšiemu kútiku oka a skosíte to smerom nahor. Stredne svetlý tieň naneste na líniu pod obočím a vytieňujte smerom k centru viečka. Do vnútorného kútika aplikujte tmavší odtieň, ktorým pekne zadefinujete tvar nosa, ktorý sa týmto pekne zúži.




Naopak otočené oči
Tento typ vyzerá, ako by oči boli obrátené. Aby vyzerali viac vyrovnané, je potrebné, aby sa svetlejšie tiene tiahli pozdĺž celého viečka a potom smerom do vonka a do strany treba naniesť tmavší odtieň. Tieňovanie smerom do vonka pozdvihne váš vonkajší kútik.



Hlboko posadené oči
Hlboko posadené oči sú považované za jedny z najsexy očí u žien, a práve tento typ mala aj Marylin Monroe. Ak máte takéto oči, je nutné sa uistiť, aby nevyzerali unavené alebo zavreté. Ako to možno docieliť? Po celej dĺžke viečka aplikujte svetlejší odtieň až k vnútornému kútiku, potom tmavší tesne nad jamku viečka, poriadne to rozotrite a vytieňujte. V prípade, že používate očnú linku, mali by ste byť veľmi opatrné, aby ste nevyzerali ospalo.



Poklesnuté oči
Záhyb kože visí cez jamku viečka, ktoré nie je vidieť. Aby vaše oči nevyzerali prižmúrené a poklesnuté, je potrebné použiť, čo najjednoduchší make up. Smerom do vnútra použiť svetlejšie odtiene a smerom do vonka tmavšie, ktoré vytieňujeme tesne nad hornú časť viečka.



Vystupujúce oči
Ak máte oči, ktoré pôsobia, akoby vám šli vyskočiť z jamôk, určite chcete docieliť, aby vyzerali menšie a boli viac posadené vzadu. Všetko, čo musíte urobiť je, použiť tmavšie odtiene na líniu viečka pod jamkou smerom dovonku.


XO, Nicka

Obrázky dostupné na www.pinterest.com a www.beautylish.com




your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára