nedeľa 14. apríla 2013

Eyeshadow Base

Ahojky,
používate podkladové bázy pod očné tiene? Ešte pred takými troma rokmi som ani netušila, že čosi také existuje. Vždy som mala problém s tým, že mi tiene nevydržali dlho a v záhyboch sa zhlukli do takých pásikov a potom to nevyzeralo dobre. Pravdepodobným dôvodom bude, že mám mastnejšiu pleť. Keď mi kamarátka povedala, že jej tiene vydržia celý deň a bez bázy, strašne som jej závidela :D
Zistila som, že veľmi pomáha, keď si pleť pred nalíčením poriadne vyčistím. Najprv použijem nejaký oplachovateľný čistiaci gél a potom samozrejme pred nanesením krému ešte pleťovú vodu. Túto procedúru však vykonávam aj na očiach, pretože viečka sa mi mastia zo všetkého najviac. Po vyčistení už len aplikujem bázu a na to očné tiene.
V dnešnom príspevku vám v skrátkosti opíšem moje dojmy z troch podkladových báz pod očné tiene, ktoré sú u nás bežne dostupné.

Eye Shadow Base by Catrice

3ml (cena: niečo cez 4 €)
Keď som zbadala, že táto značka ponúka bázu pod tiene, ani som neváhala a musela som ju mať. V tej dobe bežne dostupné značky nič také neponúkali alebo som o tom nevedela a táto ihneď upútala moju pozornosť. Má aplikátor v štýle leskov na pery, čo celkom schvaľujem, aj keď ja si po naďobkaní vždy bázu rozotieram prstom. Báza tvorí príjemný zamatový vzhľad na viečku. Ľahko sa rozotiera a viečko vyzerá prirodzene. Tiene sa neho nanášajú celkom dobre a neopadávajú. Výdrž je pomerne priemerná. Nie celodenná, ale keď sa napríklad nalíčite na večer, tak vám vydržia také 3-4 hodinky. Za veľké negatívum považujem obsah výrobku. Pri každodennom používaní mi báza vydržala tak mesiac, možno ani to nie, čo je podľa mňa dosť málo.

Eye Shadow Primer by Avon


3,5g (cena: okolo 3 € v akcii)
O tejto báze ste už určite počuli. Mám ju doma už vyše mesiac a musím povedať, že sa stala mojou obľúbenou. Má príjemnú krémovitú konzistenciu a neutrálnu "nude" farbu. Za jedinú nevýhodu považujem asi to, že ju musím vydlabávať s prstami, čo strašne neznášam, keďže mám potom všetko pod nechtami. Jednou z možností je použitie štetca, no na to som príliš lenivá a vždy na to aj tak zabudnem. Výdrž nie je síce celodenná, ale určite vydrží a znesie viac ako predchádzajúca.

Colour Arts Eye Base by Essence

7,3 ml (cena: zhruba 2€)

Zo značky Essence mám všeobecne veľmi zmiešané pocity. Niektoré výrobky majú celkom podarené, iné sú strašný odpad a nedala by som za ne ani 5 korún. Tomuto výrobku som sa akosi vyhýbala, čo bol dôvod, prečo som si kúpila skôr Catrice. No po pár ohlasoch som sa rozhodla dať jej šancu a urobila som správne. Páči sa mi dávkovanie. Stačí vytlačiť trochu bázy z tubičky a prstom ju rozotrieť, žiadne zbytky pod nechtami. Má gélovitú konzistenciu, po vytlačení bielu, no po nanesení na viečko sa vstrebe a spriesvitnie. Výdrž síce nie je tiež celodenná, ale tak za tú cenu čo by sme čakali. A hlavne bez bázy by mi tiene nevydržali ani pol hodinu. S touto bázou sa mi pásiky začínajú robiť niekedy až po siedmych, aj viac hodinách. Možno jedinou malou malilinkou nevýhodou je, že po jej nanesení je viečko akoby také napnuté a cítim, že tam niečo mám. No keď si dám na vrch tiene zvyčajne ten pocit zmizne.

Za jednoznačných favoritov z trojice báz by som vybrala bázu značky Avon a Essence. Majú priateľnú cenu aj obsah a výdrž je myslím porovnateľná. Ak by som si mala vybrať len jednu, tak určite rozhodne cena ako aj balenie v prospech Essence. Jednou z báz, ktoré by som však rada vyskúšala v budúcnosti, je tá od značky Urban Decay. Už strašne dlho si vravím, že si ju objednám, no odrádza ma cena a vždy sa nájde niečo iné, čomu dám nakoniec prednosť.

A čo vy? Používate bázy alebo patríte k ľuďom, ktorým tiene vydržia celý deň? Aké bázy zvyknete používať?

XO, Nicka



your photo name

1 komentár: