pondelok 29. apríla 2013

My PCB Breakfast for Dinner

Vždy som chcela ochutnať pravé americké palacinky a keďže som v Amerike nikdy nebola a asi ani nikdy nebudem, tak som sa rozhodla preskúmať svet internetu a nájsť nejaký vhodný a nekomplikovaný receptík, ktorý by mi priblížil ich výrobu. Po menšom výskume som zistila, že ide o cmarové palacinky, čo ma trochu prekvapilo, ale budiš. Na youtube sledujem jednu slečnu, ktorá sa venuje po väčšine kozmetike a zhodou okolností jej manžel je šéfkuchárom a má svoj vlastný vlog o varení. No a vďaka nemu som objavila tento recept, ktorý je veľmi jednoduchý a po vyskúšaní môžem skonštatovať, že aj veľmi chutný. Okrem palaciniek, som si na tanier naservírovala aj syr a slaninu a celý výtvor pomenovala ako PCB (Pancakes, Cheese and Bacon).


Recept:
1 šálka hladkej/polohrubej múky (je to len a len na vás)
3/4 šálky cmaru
2 čajové lyžičky cukru
1 vajce
štipka soli
--------------------------------------------------------------------
1 polievková lyžica rozpusteného masla
1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup:
Všetky ingrediencie až po prerušovanú čiaru zmiešame dokopy, aby vznikla pekná nehrudkovaná hmota a až potom do nej pridáme zvyšné dve ingrediencie pod čiarou a môžeme začať piecť. Panvičku si potrieme tukom alebo olejom, len aby bola mastná a potom naberieme za lyžicu zmesi. Tá bude trochu hustá, ale tak to má byť. Veľkosť palaciniek je voliteľná. Palacinku opečieme z každej strany zhruba 2-3 minúty, podľa potreby, do zlatova. A to je všetko. Potom už len pridáme na vrch trochu masla a polejeme javorovým sirupom a je to :) Palacinky sú úplne iné ako tie naše. Sú hrubšie, ale nie sú mastné a ani presladené, preto ich človek dokáže spapať aj viac. Dodekorovanie pokrmu je taktiež voliteľné. Vhodný je nakrájaný banánik alebo jahody, čokoládová poleva, či dokonca šľahačka.

So enjoy!
XO, Nicka


your photo name

2 komentáre:

  1. To vypadá tak úžasně, že bych nejradši probourala monitor a pár kousků z talíře ti ukradla ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No a ja, ze preco mi to tak rychlo z taniera zmizlo :D

    OdpovedaťOdstrániť