utorok 6. februára 2018

|BOTANICA Slavica|

Keď som prvý krát obdržala v maily ponuku na otestovanie tejto pre mňa úplne neznámej kozmetickej značky, moja prvá myšlienka bola, "aký geniálny názov pre prírodnú kozmetiku". Ako vyštudovaný botanik nezapriem svoju obrovskú lásku k flóre našej malebnej krajiny, a aj vďaka tomu som ponuku s radosťou a obrovskými očakávaniami prijala.
Botanica Slavica je československá kozmetická značka, ktorú založilo duo Lenka&Honza, ktorý sa k tejto vášni dostali vďaka svojim koreňom a vzťahu k bylinkárstvu. Čo sa však za tým všetkým skrýva, si môžete prečítať na ich eshope www.botanicaslavica.eu, na ktorom nájdete aj veľmi milý a dojímavý príbeh vzniku značky s prekrásnou myšlienkou. Eshop ponúka množstvo zaujímavých produktov venovaných nie len pleti, ale aj starostlivosti o telo a vlasy. Ponuka produktov je rozdelená do troch sekcií, v ktorých hlavnú rolu zohrávajú ingrediencie, ktoré sa v jednotlivých produktoch nachádzajú. Každý produkt obsahuje deväť rastlinných zložiek, na základe čoho vznikli kategórie 9 divov bylín, kvetín a plodov. 
Pri preštudovaní stránky a výbere produktov som sa zamerala na nedostatky, ktorými moja pleť trpí hlavne v týchto zimných mesiacoch a tak môj výber okamžite padol na dve z nich a to pleťový krém 9 divov plodov a krém na ruky z rady 9 divov kvetov. A či teda testovanie dopadlo podľa mojich očakávaní sa môžete dočítať v nasledujúcich riadkoch.


Už asi milionkrát ste sa na blogu mohli dočítať o mojich problémoch s mastnou pleťou, ktorá je však v tomto období obzvlášť tvrdohlavá a netrápi ma len tým, že sa lesknem ako mastný hranolček, no sužuje ma aj nepríjemnými suchými miestami, ktoré sa po nanesení make upu ešte viac zvýraznia. Nájsť preto dobrý pleťový krém, ktorý by tieto dva problémy vyriešil a navyše by make up na neho krásne priľnul, je dosť ťažké. Hoci je krémik určený primárne pre normálnu až suchú pleť, vzhľadom na zimné obdobie som si povedala, že by to aj napriek tomu mohla byť tá správna voľba. Navyše ma presvedčilo aj to, že pomáha proti starnutiu pleti, rosacei a najrôznejším dermatitídam, či dokonca ekzémom. A presne toto predsa moja pleť potrebuje. Veď už nie som najmladšia a krásna pleť je tým najlepším doplnkom, aký môže každá žena nosiť. Krém je hutnejšej konzistencie, no po nanesení sa do pleti krásne vstrebe. Obyčajne mi postačujú dve pumpičky krému, no v prípade, že mám pocit, že je moja pleť mdlá a suchšia, použijem aj tri, pre lepšiu hydratáciu. Na stránkach sa uvádza, že by mal sťahovať póry, čo som si však osobne veľmi nevšimla, no pozorovala som hlavne to, že je moja pleť viac vypnutejšia a bez suchých miest, takže za mňa má tento produkt obrovský palec hore. 

Zloženie:
Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Rosa Canina Fruit Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Sorbitan Olivate, Stearic Acid, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Sodium Bicarbonate, Rosa Canina Fruit Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Calophyllum Inophyllum Fruit Extract, Hoppophae Rhamnoides Fruit Extract, Sambucus Nigra Fruit Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Aesculus Hippocastanum Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Malus Domestica Fruit Extract, Ethylhexylglycerin


Čo sa týka masla na ruky, určite si teraz hovoríte, aký obyč produkt na testovanie, no pre mňa je to vec, ktorú používam na dennodennej báze a ktorú viem ozaj oceniť, ak sú jej účinky také, aké majú byť. Opäť sa raz budem opakovať, pretože v zime veľmi trpia aj moje ruky, ktoré sú neustále vystavované nástrahám chladného počasia, kvôli čomu ich mám suché a popraskané. Práve v dôsledku nepríjemných prasklín a ošupujúcich sa miest, vítam v tomto smere každú pomoc a aj preto mám krémy na ruky doslova všade. V kabelke, na nočnom stolíku, na stole v práci, proste všade, kde by som ich súrne mohla potrebovať. 
Maslo z rady 9 druhov kvetín má veľmi príjemnú, akoby našľahanú konzistenciu a po nanesení zanecháva na rukách mastnejší film, ktorý však nie je vôbec nepríjemný ako u iných krémov. Môže to byť trochu otravnejšie v prípade ak ťukáte do mobilu alebo ako ja teraz, píšete na počítači. Avšak to nie sú dôvody, prečo produkt zahadzovať. Účinky masla sú jasne viditeľné po prvom použití a čo ma ozaj baví je to, že ak si ruky náhodou neumyjete, vydrží na nich dlhé hodiny bez toho, aby ste ho museli reaplikovať. Ruky sú krásne hydratované, vyzerajú omnoho zdravšie, sú na dotyk hladšie a navyše suché miesta sú úplne preč.

Zloženie:
Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate, Theobroma Cacao Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Copernicia Cerifera Cera, Tilia Cordata Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Taraxacum Officinale Flower Extract, Viola Odorata Flower Extract, Bellis perennis L. Flower Extract, Echinacea Purpurea Flower Extract, Borago Officialis Flower Extract, Lavandula Angustifolia Flower Extract, Sorbic Acid, Formic Acid, Xanthan Gum


V prvom rade musím u oboch produktov vyzdvihnúť ich jedinečný vzhľad a to, ako krásne sa tvorcovia s celým dizajnom produktov vyhrali. Ten je veľmi minimalistický a naturálny, čo v dnešnej dobe ozaj letí a je tým prvým, čo mňa osobne na produkte zaujme. Cítiť z nich obrovskú lásku a chuť k vytvoreniu niečoho unikátneho, čo dokonale vystihne krásu a simplicitu prírody.
Presne tieto prvky sa odrážajú aj v samotnej vôni oboch produktov, z ktorých po otvorení a privoňaní máte pocit, akoby ste sa ocitli v máji na lúke plnej rozkvitnutých divých kvetov alebo v ovocnom sade, sediac pod stromom, vychutnávajúc si sladkosť jabĺk a spev vtákov.


Na záver by som teda dodala len toľko, že sa určite nezabudnite mrknúť na eshop Botanica Slavica, ktorý je plný skvelých produktov a ja sa už teraz teším, až vyskúšam niečo ďalšie, pretože som ostala dosť navnadená a milo prekvapená. Ak ste milovníčky prírodnej kozmetiky, potom si ju určite zamilujete aj vy ;)


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára