nedeľa 3. novembra 2013

Filmy, ktoré sa oplatí vidieť

Ahojte všetci,
tak ako ste trávili predĺžený víkend? Ja som celý preležala v posteli, s čajíkom a hŕbou servítok (samá romantika). Nenávidím, keď som chorá, ale to snáď všetci. Je to strašné, ako môže taký malý vírus človeka zložiť tak, až má chuť umrieť :D Jediná vec, ktorá ma ako tak udržovala pri živote bolo pozeranie filmov a seriálov na notebooku. Už dlhšiu dobu som nepostovala nič z tejto oblasti, preto vám to dnes chcem vynahradiť.


Movies/Filmy
Mám rada filmy rôznych žánrov, niekedy mám chuť na niečo veľmi jednoduché, pri čom nemusím rozmýšľať, poprípade sa aj zasmejem, ale veľmi si užívam aj filmy s hlbšou myšlienkou a určitým významom, či posolstvom. Medzi také filmy patria nasledujúce tri, ktoré ma doslova očarili.

Temple Grandin
Na tento film ma upozornila moja mamina, ktorá ho videla v telke. Je to životopisný príbeh dievčaťa menom Temple, ktorá je autistkou a aj napriek tomu v živote dosiahne neuveriteľné úspechy, dokonca aj v časoch, kedy sa toľko o autizme ešte nevedelo a ľudia ho nechápali. Tento film ma veľmi chytil za srdce, pravdepodobne aj preto, že sama mám autistického brata. Som vďačná, že niekto natočil takýto film, aby poukázal na to, aký výnimočný ľudia to sú a ja len tlieskam Claire Danes, ktorá sa zhostila svojej úlohy bravúrne.



Grey Gardens
Ďalší životopisný film o dvoch veľmi zvláštnych dámach, matke a dcére s rovnakým menom, Edith Bouvier Beale, tete a sesternici prvej dámy Ameriky, Jacqueline Kennedyovej. Ďalej nebudem prezrádzať. Ak máte radi príbehy podľa skutočnej udalosti, mali by ste si ho určite pozrieť. V jednej z hlavných úloh hrala moja obľúbená herečka Drew Barrymore.



The Great Gatsby
Musím sa priznať, že som sa tomuto filmu veľmi dlho vyhýbala a to z toho dôvodu, že som zatiaľ nemala veľmi dobré skúsenosti s filmami, ktoré boli napísané podľa veľkých noviel (dobrým príkladom bola Tolstého Anna Karenina, či On the Road od Jacka Kerouaca, na ktoré som sa tak veľmi tešila a o to väčšie bolo potom moje sklamanie). Preto som mu nedávala veľkú nádej, ale asi vplyvom choroby (a pomätenia mozgu) som sa predsa len rozhodla pozrieť si ho a bol to môj najlepší filmový výber za poslednú dobu. Príbeh je zasadený do 20tých rokov minulého storočia, je plný života, zaujímavých postáv a farieb. Čo ma teda veľmi milo prekvapilo bolo, že spojili hudbu vtedajšej doby s dnešnou modernou a v konečnom dôsledku bol film vďaka tomu veľmi svieži a zaujímavý. No a do hlavnej úlohy nemohli obsadiť nikoho lepšieho ako Leonarda DiCapria.


Ďalšie filmy by som zaradila do tej druhej kategórie, teda skôr také oddychové, pri ktorých vypnete mozog a len sa dívate.

The Big Wedding
Veľmi vtipná komédia s kopou známych hercov (spomeniem len Katherine Heigl, Roberta De Nira, Diane Keaton).


Odd Thomas
Síce je to v podstate napínavý triler, ale je tam aj určitá dávka humoru. Za celý čas som sa nemala kedy nudiť, preto má tento film u mňa veľké plus.


World War Z
Filmy o zombíkoch zbožňujem, predovšetkým komédie. Tento je však triler/horor, no aj napriek tomu je to asi najlepší zombie film aký som kedy videla. Do budúcnosti si dávam predsavzatie, že si prečítam aj knihu, podľa ktorej bol film urobený.


Series/Seriály

Túto jeseň vyšlo niekoľko nových seriálov, z ktorých spomeniem len tri, ktoré sa oplatí vidieť. Prvým je Dracula v hlavnej úlohe s Jonathanom Rhys Meyersom a ešte tu máme dve, The Originals, ktorý nadväzuje na The Vampire Diaries a Ravenswood prepojený so seriálom Pretty Little Liars. 


Dúfam, že som vás aspoň trochu inšpirovala a navnadila. Taktiež mi môžete do komentov napísať, ktorý film v poslednej dobe očaril vás a možno inšpirujete vy mňa :)

Prajem pekný večer

XO, Nicka

Obrázky prepožičané zo stránky pinterest.com


your photo name

15 komentárov:

  1. Ani jeden z filmů jsem ještě neviděla, takže mám aspoň na co další víkend koukat:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj a niečo sa ti určite zapáči ;)

      Odstrániť
  2. Temple Grandin jsem viděla a moc se mi líbil, vlastně všechny životopisné mám ráda. Na Grey Gardens se podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ani jeden som este nevidela, mam co robit :)

    Inak pozyvam na narodeninovu giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa ti niektorý z nich zapáči ;)
      O giveaway viem, už som zapojená, ale ďakujem za pozvanie :)

      Odstrániť
  4. Gatsby bol Super, no a World War Z? To bolo "legendaaarrrnniiii" ! :) Po prve, je velmi malo filmov kde hra Brad a su zle a po druhe.... tak troche verim, ze sme uz dost inteligentni na to, aby sme nerozputali vojnu, ale choroba si nas vzdy najde..... alebo mimozemstania... :D :D :D, ktori nas nejakou nakazia... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nikdy som nechapala preco za Bradom saleju vsetky baby a toteraz to nechapem, ale robi dobre filmy ;)

      Odstrániť
    2. Čoooooooooooooooooooooo? No tak ja to chápem úplne presne... :D :D :D Viež, on je v skupine tých chlapov, čo vyzerajú lepšie čim sú starší.... Napríklad zo Slovenska je to Paľo Habera... :D :D :D :D

      Odstrániť
    3. Ako je pravda, ze vyzeera o nieco lepsie ako pred 10 - 15 rokmi, ale stale to nie je moj typ :D Skor Leo, toho mozem stale :D

      Odstrániť
    4. Aký Leo? Myslíš pána Dikapria? :D :D :D Áno, ten tiež spadá do tej skupiny... a aj Jonny Deppak a už si viac nespomýnam, ale je ich určite viac.... Davidko Bekhemák...hmmmm a tak..... :)

      Odstrániť
  5. Aj ja som závislá na The Originals. :D
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem ci poznas, ale ja mam este rada Revenge...je to strasne dobry serial :.)

      Odstrániť
  6. Jediný film, co jsem z těchhle viděla, je The Great Gatsby a strašně mě to zklamalo :( Asi otázka vkusu...
    perko101.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť