sobota 8. februára 2014

Room tour

Domov je miesto, kde sa človek cíti bezpečne, sebaisto a pohodlne. Miesto, ktoré je vám útechou, keď prídete po namáhavom dni z práce, miestom, kde ostávate najradšej v pochmúrne dni a kde ich trávite so svojimi milovanými. V dnešnom poste, by som sa vám rada ukázala zopár drobností, ktoré mne a môjmu priateľovi skrášľujú a spríjemňujú domov. Nie som typ, ktorý by mal rád poloprázdne priestory a holé steny. Milujem rôzne dekorácie, malé somarinky, ktoré vedia zútulniť každý kútik a priestor v byte a tým ho robia viac osobnejším. Také veci, na ktoré mi stačí už len jediný pohľad a rozjasnia mi tak všedný deň a vylepšia náladu.


Túto sklenenú cukorničku, v štýle vintage, som objavila v Tescu len za 1 euro a hneď som si predstavila, ako v nej budú vyzerať moje krabičkové balzamy. No a realita je nakoniec ešte lepšia. Vošlo sa tam všetkých 5 - to musí byť osud :D


Vždy som chcela kovovú posteľ a nakoniec sme si ju aj kúpili. No po čase sa mi čelo postele zdalo akési prázdne, tak som si vyrobila túto krásnu girlandu zo svetielok a umelých ruží. Hneď vyzerá lepšie a menej osamelo.


Na posteli mi samozrejme nesmie chýbať kopa vankúšov, medzi nimi aj môj žabací miláčk, ktorý som dostala od svojho živého miláčika pred pár rokmi na narodeniny. Chýba mi už len krásna ozdobná deka, no to sa dúfam čoskoro zmení.


Na poličke nad telkou mám svoju milovanú YC, ktorú mi je ľúto zapáliť a v druhej nádobke od sviečky mám YC vosky. Teplo domova vyčarí aj lávová lampa v pozadí.


V povianočných výpredajoch sa mi podarilo splašiť túto rozkošnú, asi brusnicovú?, guľu, ktorá má teraz svoje miesto na okne.


Ako správnej botaničke, ani u mňa nesmú chýbať kvety. A keďže mi vždy všetky kvety "umrú" (irónia, že?), priateľ sa rozhodol pre tieto super odolné druhy, ktoré nezničím ani ja :D BTW, milujem črepníky, ktoré tiež vyberal.


Tohto motýľa sa mi podarilo kúpiť na výstave u nás v práci. Je to úžasná dekorácia, ktorá je celá zo zrkadiel, takže ju často využívam, keď si potrebujem napríklad rýchlo upraviť vlasy a nechce sa mi behať do kúpelne.


Egyptské sošky u mňa nesmú chýbať. Sú to prekrásne suvenýri, ktoré mi pripomínajú všetky výnimočné chvíle.


No  nakoniec je tu tento drobný kútik, ktorý je len malou časťou všetkého kozmetického, čo vlastním a predsa je mojím najmilším. Milujem pekné nádobky a to, čo sa dá využiť sa snažím nevyhadzovať, ako napríklad zlato hnedú krabičku od bombónov, či sklenené poháre z Ikeáckych sviečok. No a samozrejme nesmú chýbať ani knihy, ktoré sa po prečítaní stávajú skvelou dekoráciou. No vždy sa k nim rada vraciam.

A ako ste na tom s dekorovaním a zútulňovaním vy?

Prajem krásny víkend :*

XO, Nicka


your photo name

10 komentárov:

  1. Věřím, že je ti líto tu svíčku zapálit:D taky bych s tím měla problém:D:)
    Já mám pokoj takový strašně prázdný ,ale stále čekám a doufám, že se jednoho dne najde někdo do mi v pokoji udělá novou podlahu nebo koupí nový nevzorovaný koberec a vymaluje:D pak si teprve budu pořizovat doplňky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja by som tiez rada vymalovala a dala nejaku tapetu, ale kedze je to prechodne byvanie, neoplati sa nam to teraz riesit ;)

      Odstrániť
  2. jeeej páči sa mi ten nápad s cukorničkou, vyzerá to veľmi efektne :) ja mám žiaľ malú izbičku, síce útulnú ale nemám v nej veľa miesta na také pekné dekorácie ako máš ty, takže len veľmi účelne :)
    eR.Ka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeeem :)
      Ver tomu alebo nie, mi máme tiež len jednu izbietku :D Ja proste milujem veľa veci, či už mám veľa alebo málo miesta :D

      Odstrániť
  3. kraasne vymyslene a tie ruže na tej posteli je proste dokonale:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš moc pěkné dekorace v pokoji. Hezky "ozdobený"rám postel ružičkami !

    Nicole blog

    OdpovedaťOdstrániť