štvrtok 10. júla 2014

|Ako sme bývali v Egypte|

Čaute kočky,
dnešný deň bol opäť náročný, plný nakupovania spojený s dlhou prechádzkou po Prahe. Z mesta sme došli až nedávno, takže som úplne zničená a mám pocit, že každú chvíľu nad klávesnicou zaspím :D No sľúbila som vám príspevok a keďže sa sľuby majú plniť, tak vám ukážem, ako sme v Egypte bývali. Potom v ďalších postoch by som rozobrala veci, ako šnorchlovanie, outfity a iné zaujímavosti. Postík však píšem neskoro večer a pridaný bude až ráno, aby ste sa nečudovali tomu prítomnému času.
Tak poďme na to ;)


Leteli sme z Prahy, pričom cesta trvala necelých 4,5 hodiny. Do hotela sme dorazili okolo 6tej hodiny (o siedmej, ale kvôli časovému posunu sme mali o hodinu menej). Bohužiaľ ja trúba som si nevyfotila hotelový vchod, no izbu som pofotila celkom detailne :D Ak by ste mali záujem hotel checknúť, volá sa Crowne Plaza Sahara Sands. Hotelík sa nachádza v Marsa Alam v tzv. Port Ghalib, čo je zatiaľ malinký prístav, ktorý sa má postupne rozrásť. 


Na izbietku sme sa konečne dostali okolo 10:30, a dovtedy sme spali na recepcii, čo bolo úplne šialené a keby ste ma vtedy stretli, tak určite by som nepôsobila veľmi milo :D Keďže neviem počas cestovania spať, nedostatok spánku zo mňa spravil menšiu fúriu, ale krásna izba mi náladu ihneď vylepšila. 


Mojou najobľúbenejšou časťou celej izby sa stalo toto krásne mozaikové okno, cez ktoré bolo vidieť do kúpelne. Jednoznačne šlo o najzaujímavejšiu izbu, akú sme doteraz mali.


A opäť okno, tentoraz z pohľadu sprchovacieho kúta kúpelne, ktorý bol veľmi priestranný.



Mydielka, uteráčiky, malé šampóniky, kúpacia čiapka a šiací kit.


Nádherný diváň, ktorý som mala chuť zobrať do kufra :D


Vlastný trezor je skvelá vec.





Výhľad na more sme nemali, ale z balkóna sme nádherne videli celý areál hotela.


Náš upratovač, ktorému nemohlo byť viac ako 18, nám vyrábal takéto nápadité kreácie z uterákov a osušiek. Hotový umelec :)




V konečnom dôsledku hodnotím hotel celkom kladne. Nebolo to to úplne najlepšie, kde sme bývali, ale ani najhoršie. Strava bola celkom fajn, i keď už po týždni som toho mala dosť, ale robili tam fakt úžasné ryby, ktoré inak nejedávam a tam mi chutili. Trochu som bola sklamaná z toho, že prídel vody bol iba liter na izbu za deň a potom sme si museli chodiť čapovať do pohárikov z dávkovačov, ktoré z duše neznášam lebo sú hrozne nehygienické a zatiaľ sme v každom hoteli dostávali vodu vo fľašiach, koľko sme len chceli.Celý pobyt bol All Inclusive, takže nápoje boli zdarma, no ja som to využila asi len 2 krát, pretože egypťania nemajú dobrý alkohol (keďže ho nepijú a nevedia ako má chutiť :D). Jediné, čo bolo fajn bola káva a café latté zo stroja, čo som si dávala vždy na raňajky. Okrem chutnej kávy mi bude ráno chýbať aj dobrý syrový toust, ktorý som si tam vedela pripraviť v špeciálnej malej rúre. 
Poriadok sme na izbe mali vždy, každý deň čisté uteráky, rovnako aj na pláži. K dispozícii sme mali jeden veľký bazén, jeden malý detský, lagúnu so slanou vodou a tzv. lazy river, čo bola pomalá riečka, po ktorej ste sa mohli zviesť na nafukovacích kolesách. Okrem toho tam bol aj menší topogán. Zamestnanci boli veľmi milý a to aj napriek tomu, že im začal ramadán, takže v tomto nemôžem povedať ani pol slova. 

O ďalších veciach vám napíšem zas inokedy, pretože už fakt nevládzem a taktiež chcem aby ešte prispevok nejako vyzeral :D Takže dúfam, že sa vám aj tak páčil a ak by ste mali nejaké otázky a niečo vás zaujalo, kľudne píšte.

Prajem vám krásny štvrtok
Love youuuu!


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára