piatok 3. júla 2015

|Gurmánfest 2015 Part I.|

Zdravím zlatíčka,
zdá sa, že nás v Košiciach čaká vlna horúčav, čomu by som sa za normálnych okolností veľmi tešila, keby som neležala doma opäť s nejakým bacilom. Mám pocit, že sa na mňa v poslednej dobe lepí asi všetko nepríjemné :D Len dúfam, že sa z toho čoskoro vystrábim, keďže ma budúci týždeň čaká babská jazda a Magic Mike XXL, na ktorú sa strašne teším. Okrem toho, akonáhle budem fit, začnem pre vás pripravovať novú, tentoraz letnú giveaway, tak snáď vás táto správa aspoň trochu potešila.
Dnešný príspevok, ako už asi pekných pár piatkov býva, bude znova trochu oddychovejšieho charakteru. Pred asi troma týždňami sa u nás konal každoročný Gurmánfest, na ktorom som bola prvý krát a odniesla som si odtiaľ niekoľko pekných fotečiek, z ktorých vám prvú časť ukážem dnes. Tak ak máte radi skvelé akcie, ktoré zahŕňajú dobré jedlo, poďte sa so mnou pozrieť, ako to tam vyzeralo.


Môj obľúbený podnik San Domenico mal na festivale svoj stánok. Mne osobne prišiel ako jeden z najzaujímavejších. Klasická a minimalistická výzdoba je presne ich (a môj tiež) štýl. A posedenie z paliet naozaj nemalo chybu.



Aj Baránok mal veľmi zaujímavý stánok. Jedlo som síce neodskúšala, ale viem si predstaviť, že bolo fantastické, pretože v tejto reštike varia naozaj chutne.


Nie som veľký fanda alkoholu, no keď ma niečo na ňom zaujme, tak sú to fľaše. Tento likér s názvom Bentianna v sebe ukrýva silu trinástich liečivých bylín, horca a medu, čo v spojení s Tokajským vínom tvorí dokonalú súhru. Teda aspoň nejako tak je popisovaný tento zaujímavý alkoholický nápoj.


Svoje zastúpenie mal na festivale aj slovenský cider Opre´, ktorý je 100% prírodný, bez siričitanov a lepku. Je skvelé vidieť, že aj na Slovensku máme stále šikovných ľudí ;)


Vedeli ste, že jestvuje stránka gazdovia.sk, ktorá ponúka čisto domáce potraviny? Donedávna ani ja a bolo to naozaj milé zistenie. Eshop doručuje do niekoľkých veľkých miest na Slovensku.


Značka s názvom Sladký košík ponúka na výber nie len domáce džemy a sirupy, ale aj ďalšie produkty, ktoré sú bez konzervantov a umelých dochucovadiel. Idea značky je príprava produktov, ktoré sú v súlade s úprimnosťou a rešpektom k prírode. Mňa osobne najviac zaujali ďžemy, ktoré som ochutnala a boli jeden lepší ako druhý. Môj favorit? Asi nebude prekvapením, že to bola hruška s čokoládou :D


Debnička od babičky je ďalší slovenský eshop, ktorý ponúka na výber ovocie, zeleninku a ďalšie produkty, ktoré sú sezónne, či miestne a pochádzajú od slovenských malých i stredne veľkých farmárov. Dodávka je raz do týždňa, čiže myšlienkou je, aby ste si produkty vybrali tak, že vám vydržia na celý týždeň. Naozaj skvelý nápad!


No a na záver ešte ukážka jednej pojazdnej kaviarne s názvom Cofeeone :)


Už na ďalší týždeň vám ukážem, ktoré ďalšie stánočky sme navštívili a čo sme tentoraz aj ochutnali.
Prajem vám krásny a ničím nerušený víkend


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára