piatok 9. júna 2017

|Perfect Weekend Makeup|

Už dlhšie sme tu nemali žiaden príspevok o líčení a keďže som do svojej make-up rutiny v poslednej dobe zahrnula zopár nových kúskov, rozhodla som sa, že teraz je ten správny čas na takýto článoček. S príchodom leta sa moja rutina o niečo zjednodušila. V teple neznášam veľké nánosy make-upu a snažím sa líčiť viac prirodzenejšie, hlavne čo sa týka mojej bázy. S mastnou pleťou je to neustáli boj o to, aby líčenie na tvári vydržalo v akom takom reprezentatívnom stave aspoň pár hodín, hlavne ak chodievam do práce a na nejaké tie dolaďovačky počas dňa niet času. Nahliadnite teda so mnou do jedného z víkendových rán, ktoré som strávila líčením sa pri šálke chutnej kávy.




Ako vždy, pred každým líčením, začínam s pretrhaním obočia, potom pokračujem čistením pleti a nejakým príjemným a ľahkým krémom. Nedávno som v lekárni objavila jedno skvelé duo v podobe micelárky Eau Micellaire Ultra určenej na citlivú pleť a hydratačného, mastnotu regulujúceho krému Effaclar Mat, oba od La Roche-Posay. Je to moja prvá skúsenosť s produktami od tejto značky a musím povedať, že zatiaľ som ozaj spokojná a veľmi ma prekvapil predovšetkým krémik, ktorý mastnotu akoby viac zadržiaval, čo osobne vždy vítam.

Ďalej pokračujem v líčení make-upom. Po tých ťažších, ktoré póry viac upchávajú, som sa opäť vrátila k obľúbenej stálici Clinique Anti-Blemish Solution, ktorý vám už predstavovať nemusím, pretože som o ňom písala na blogu už nespočetne krát. Je to krásne jemný produkt, ktorý pleť pekne zmatní, kryje nedokonalosti a pôsobí veľmi prirodzene. Ideálny na horúce letné dni, pretože vydrží na pleti pomerne dlho.

Pri nedávnej návšteve Londýna som si opäť nenechala ujsť drogériu Boots, kde som už dlhšie pokukovala po toľko ospevovanom korektore Maybelline The Eraser Eye, ktorému som spočiatku nevedela prísť na chuť, no konečne sme zistili, ako spolu spolupracovať a skamarátili sa, čomu sa naozaj teším. Je to veľmi jemný korektor, ktorý má skoro až pudrovú konzistenciu, takže ak máte problém s vráskami, musíte sa s ním naučiť pracovať a nenanášať ho vo veľmi hrubej vrstve. No kryje a rozjasňuje neskutočne pekne a na produkt z drogérie aj pekne zmatňuje. Z mňa teda palec hore.


I keď sa momentálne vyhýbam bronzerom a preferujem neutrálnejší a menej precapaný make-up, nikdy vo svojej rutine nevynechávam dva produkty a to lícenku a púder. Opäť som sa vrátila k svojmu obľúbencovi, Clinique Cheek Pop Blush Pop lícenke, ktorú vytiahnem zo zásob vždy v takomto období, pretože je to nádherná oranžová koralka, ktorá pôsobí na líčkach sviežo a vyzerá neskutočne dobre na opálenej pleti. Mala by som ju už pravdepodobne vyhodiť, pretože ju mám cca asi tri roky, no f**k it, aj tak ju milujem a nemienim sa jej vzdať :D

Pri púdroch nezvyknem veľmi experimentovať a všetky, ktoré som odskúšala za celý čas svojho blogovania, by som pravdepodobne zrátala na prstoch jednej ruky. No v Bootse ma zaujal jeden a to Soap&Glory One Heck Of A Blot, ktorý je ozaj fantastický. Nikdy som si nemyslela, že si niekedy niektorý púder zamilujem, no stalo sa. Perfektne pleť zmatňuje a tá sa počas dňa oveľa menej mastí. Menšie mastenie je určite spôsobené aj použitím ostatných produktov, no s týmto púdrom je rozdiel o dosť viditeľnejší.



Ako už iste viete, pred tým, než si oči začnem líčiť, za každých okolností používam podkladovú bázu Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original, ktorá spravila v mojom líčení očí za posledné roky obrovskú zmenu, pretože sa konečne nemusím báť, že po pol hodine budú moje tiene fuč. Sweet Peach paletka od Too Faced je momentálne tá, po ktorej každodenne siaham najviac. Má toľko prekrásnych odtieňov a hoci veľmi neinklinujem k tým do ružova, zvyšná väčšina je úplne to, čo mne najviac vyhovuje. Nájdete tu krásne matné tieniky, ale aj niečo trblietavé a glitrové a tak môžete vykúzliť nie len jemné, prirodzené líčenie na deň, ale aj výraznejšie a zvodnejšie na večer. V tento deň som však zvolila len tri z nich. Pod obočie som naniesla belavý a jemný "White Peach" a na zvyšok viečka "Peaches ´N Cream". Poviete si, že možno trochu sucharina a nuda, ale kúzlo prišlo po nanesení jemne glitrového, tmavo fialkastého odtieňa "Talk Derby To Me", ktorý som aplikovala za pomoci skoseného štetca Urban Decay (ktorý ste mohli vidieť v predchádzajúcom príspevku), pozdĺž horných mihalníc, pričom som spravila jemnú mačaciu linku. V konečnom dôsledku ide o veľmi jemné, nie príliš výrazné líčenie, ktoré má aspoň trochu šmrnc.



Zbožňujem krásne namaľované obočie a stále dúfam, že sa zo mňa raz stane majster tohto umenia, no asi na to bohužiaľ nemám vlohy :D Namaľovať ho tak, aby vyzeralo obstojne a aj oboje rovnako, je pre mňa doslova nemožné. No snaha sa cení, či ako sa to hovorí, alebo som možno skromná a uspokojím sa aj s tým málom, čo dokážem. Veľmi mi však v poslednom čase pomohlo používanie Dipbrow Pomade od Anastasia Beverly Hills. Je to jeden fantastický produkt, ktorý vrelo odporúčam aj tým, ktorý nie sú pri líčení obočia až tak zdatný. Najbližšie plánujem kúpu legendárneho Brow Wizu, už len vybrať správny odtieň :D

Dosť som začala experimentovať v oblasti maskár a tak som si naposledy na stránke notino.sk zadovážila hneď dve. Pri tomto líčení som však použila iba The Colosal Big Shot maskaru od Maybelline, vďaka ktorej sa stále utvrdzujem, že táto značka je jednou z najlepších, čo sa týka maskár za nízke ceny. Maskara riasy krásne predĺži, prečeše a vôbec sa nerozmazáva a nedrolí, čo je v lete dosť dôležité, keďže mám pocit, že sa ako šnicľa potia ešte aj moje viečka.



No a ako zakončiť líčenie lepšie, než niečim, vďaka čomu budú vyzerať moje pery krajšie a zvodnejšie, že? Milujem výrazné farbičky, no momentálne inklinujem viac ku tmavším, malinovým odtieňom, ktoré sedia mojej farbe pleti a očiam. Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick je presne to, čo mi ozaj sedí a túto farbičku som si zamilovala okamžite, ako som ju v predajni vyskúšala. Dokonca sa zapáčila aj môjmu priateľovi a toho na líčení nenadchne len tak hocičo. V reáli je síce o niečo tmavšia, než som si ju predstavovala, no na kráse jej to vôbec neuberá a tento produkt bude jedným z tých, ku ktorým sa budem vracať počas celého roka.



S finálnym lookom som ozaj veľmi spokojná. Nie je to síce nič svetoborné a výrazné, no v jednoduchosti je niekedy krása. Občas stačí len zakryť nedokonalosti a jemne zvýrazniť niektoré črty tváre, akými sú napríklad pery. V takomto líčení sa cítim pohodlne a sama sebou a to je  pre mňa v oblasti líčenia to najdôležitejšie. Okrem toho je líčenie super rýchle a nezaberá mi ráno obrovské množstvo času. A tak si môžem aspoň pospať o pár minútiek dlhšie. 





A čo hovoríte na líčenie vy?
Zaujal vás niektorý zo spomenutých produktov?
Máte nejaký dobrý tip na produkt, ktorý nikdy vo svojej rutine nevynechávate?
Svoje inšpirácie a názory píšte do komentov. Budem vďačná za každý jeden ;)


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára