piatok 25. októbra 2013

Dia de los Muertos Make up

Sviatok všetkých svätých sa blíži a mnohí z nás si určite budú pripomínať svojich zosnulých, či už rodinu alebo priateľov. Tento sviatok je rozšírený po celom svete, pričom každá krajina má určité tradície a rituály, ktoré počas tohto dňa/dní vykonáva. Mňa pred nedávnom zaujalo, ako oslavujú svojich blížnych ľudia v Mexiku. Tento deň nazývajú ako Dia de los Muertos (Day of the Dead), čo znamená sviatok mŕtvych. Trvá dva dni, 1.Novembra spomínajú na všetkých drobných anjelikov a 2. November je dňom oslavy dospelých. Súčasťou tejto smutnej, no aj tak prekrásnej tradície sú aj tzv. sugar skulls (cukrové lebky), lebky, ktoré symbolizujú smrť a smrteľnosť. Líčenie v podobe týchto sugar skull sa stalo veľmi populárnym námetom aj na rôzne Halloweenske párty a ja vám v dnešnom príspevku jedno takéto líčenie ukážem.


Čo som použila?


Na líčenie som použila strašne veľa všakovakých veci. Na tomto obrázku je len zlomok toho, hlavne sú tam štetce, ktoré som využila všetky do jedného :D Dôležité je, aby pleť bola pred nanesením make upu čistá, aby sa podklad zachytil, načo som použila Biodermu Sensibio.


Potom som použila primer, ktorý som naniesla na celú tvár, dokonca aj na očné viečka. Rovnako som všade naniesla aj korektor od Catrice, na ústa som použila Rimmel, pretože je tekutejší a lepšie sa na perách zachytával. Ďalším krokom bolo nanesenie bielej ceruzky na celú tvár okrem očí a jeho okolia (môžete použiť hocičo čo je biele, ja som mala po ruke len toto). Ďalej som z veľkej palety použila ešte biely tieň na zvýraznenie farby a na zafixovanie transparentný púder od NYC.


Potom boli na rade oči. Linkou od Miss Sporty v čiernej farbe som si načrtla veľké kruhy, ktoré siahali až nad obočie, celý priestor som taktiež vyplnila čiernou linkou a následne zafixovala čiernym tieňom z palety. Linkou vo fixke od Catrice som nakreslila okvetné lístky okolo čiernych plôch a tie vyplnila Gosh metalickýcm tieňom v odtieni Azur. Na očné viečka som naniesla Rimmel tmavo fialový rúž a vytieňovala ich ružovými a fialovými tieňmi z palety.
Na nos som použila opäť linku Miss Sporty a čierny tieň.
Linkou od Mua som nakreslila zvyšné ornamenty na tvári, plus náčrt zubov som obtiahla linkou Miss Sporty.
Nakoniec som ešte nalepila umelé mihalnice, ktoré celému líčeniu dodalo na dramatickosti.


Spánkové kosti a kosti sánky som vytieňovala ružovými a fialovými tieňmi.


Korunu som vytvorila z umelých tmavofialových ruží, ktoré som kúpila v kvetinárskom obchode. Pomocou sponiek som ich zaistila na tenkú látkovú čelenku.





Na záver by som dodala len toľko, že to bolo dosť náročné líčenie. Na nete to vyzerá strašne jednoducho, no realita je opačná, ale na to, že som takéto líčenie robila prvý krát (a celkovo akékoľvek halloweenske líčenie), som s ním bola pomerne spokojná a fotky sa vcelku vydarili. Čo vy na to?

XO, Nicka


your photo name

3 komentáre: