štvrtok 14. novembra 2013

Eyeshadow bases review - Big FAIL!

Očné tiene si nikdy nenanášam bez toho, aby som pod nich neaplikovala bázu. Ak by som tak neurobila, do hodiny by som sa s tieňmi mohla rozlúčiť. Mám mastnejšiu pleť, preto mám v tomto smere dosť problém. Už pred nejakým časom som robila recenziu na tri značky očných báz, ktorú si môžete prečítať tu, ak ste tak ešte neurobili. Dnes tento príspevok rozšírim o poznatky z ďalších dvoch značiek, ktoré som mala možnosť vyskúšať na vlastnej koži. Pôjde o bázu značky Dermacol a Gosh. Tak aké boli moje dojmy?


Dermacol Eyeshadow Base


Objem: 7,5 ml
Cena: 3,79 € (99 Kč)
- báza je vraj dlhotrvajúca, neobsahuje žiadne oleje a je vhodná pre všetky typy pleti


- oceňujem, že sa báza nachádza v tube, z ktorej sa dá jednoducho vytlačiť, ale to je asi všetko pozitívne, čo by som na nej našla
- po vytlačení vyzerá ako biely krém, ale správa sa skôr silikónovo a na viečkach ju necítiť
- tiene sa začali zhlukovať už po nejakých 3- 4 hodinách, čo je pomerne slabá výdrž



GOSH Velvet Touch Eye Primer


Objem: 15 ml
Cena: 10 € 
- sľubuje zjednotenie tónu pleti, vyplnenie záhybov a mimických vrások a lepšie priľnutie tieňov


- balenie je veľmi podobné DC, opäť so šikovným aplikátorom
- po vytlačení je báza priehľadná, po rozotrení silikónová, oči nijako nezaťažuje, nelepí, ako by ste ju ani nemali
- výdrž je taktiež okolo 3- 4 hodin


Vraví sa, že báza slúži aj na zvýraznenie farby tieňov. Ako môžete vidieť na tomto obrázku, báza GOSH sa tak nespráva vôbec, farba je málo výrazná, pri Dermacole sa trochu zmenil odtieň, ale taktiež farba nijako zvlášť nevynikla, takže to je ďalšie negatívum, ktoré som u oboch značiek spozorovala.

Celkové hodnotenie:
Celkovo ma obe bázy sklamali. Balenie a konzistencia sú jedinými pozitívami, ktoré by som u nich vyzdvihla. Tiene na nich držia slabo a krátko, dokonca aj farebnosť je slabšia ako bez bázy. Sú si v celku veľmi podobné a preto je pravdepodobné, že tieto typy báz nie sú vhodné pre moju pokožku. Nebyť toho, že mi bázu GOSH darovala kamarátka, bola by som dosť nahnevaná, ak by som za ňu mala vyhodiť toľko peňazí a nič z nej. Nevravím, že niekomu bázy nemôžu vyhovovať, ale pre mňa rozhodne vhodné nie sú. Takže za mňa majú obe značky obrovské NIE a nikdy si už žiadnu bázu týchto značiek nekúpim. Stále ostávam verná krémovej báze od Avonu, v prípade, že hľadáte niečo ešte lacnejšie, dobrou voľbou je aj značka Essence. 

Máte nejakú skúsenosť s niektorou z týchto dvoch báz? Ktorú značku používate vy a s ktorou ste spokojní?

XO, Nicka


your photo name

4 komentáre:

  1. fuuha tak to by som teda nečakala najmä od tej Gosh, prekvapenie veľké... ja si nemôžem zase vynachváliť bázu od ARTDECO, písala som o nej TU. Je perfektná, tiene s ňou držia ako pribité naozaj od rána do večera a to sa ešte pekne potím vo fitku každý deň tam sa to dá najlepšie otestovať aspoň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uuu tak o Artddeco som nevedela. Musim skusit. Vdaka za tip ;)

      Odstrániť
  2. Já pořád hledám nějakou dobrou bázi, ale tyhle nejspíše nebudou ty pravé:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som pisala, ja som zatial najspokojnejsia s Avonom :)

      Odstrániť