piatok 9. januára 2015

|Moja zbierka korektorov/My concealer collection|

Prajem krásny deň zlatúšikovia,
konečne je tu piatok. Ani neviete, ako strašne sa teším. A to boli len tri pracovné dni. Neviem, čo budem robiť budúci týždeň :D Darmo, zabehnutie do starých koľají ide ťažko. A čo vy? Aký ste mali prvý týždeň po Vianociach?
Dnešný príspevok bude venovaný korektorom. Korektor v mojej kozmetickej výbave dlho chýbal. Nevidela som v ňom žiaden zmysel a pridávať do líčiacej rutiny ďalšiu vec navyše mi pripadalo zdĺhavé a zbytočné. No potom asi pred rokom som sa vložila do líčenia viac a zistila som, že to zmysel má a riadny. Že je rozdiel, ak na seba naplácate iba make up a ak k nemu pridáte pod oči aj korektor. Korektor vám nie len zakryje nedokonalosti na tvári a prekryje kruhy pod očami, ale očné okolie krásne rozjasní a vaša tvár vďaka nemu ožije. A tak som konečne objavila svoju skrytú lásku k tomuto druhu produktu. A začala sa moja menšia aférka s korektormi. Keďže sa moja zbierka kozmetiky za poslednú dobu rozrástla o dva nové, rozhodla som sa, že nespravím ich jednotlivé recenzie, ale ukážem vám všetky, ktoré vlastním a zosumarizujem svoje dojmy z ich používania.


Dokopy sa v mojej výbave momentálne nachádza 7 korektorov, čo nie je bohvie ako veľa, ale ani málo. Z nich je jeden už úplne fuč, ale chcela som ho pre porovnanie pridať, jeden je takmer fuč a jeden nepoužívam vôbec. Dnes vám ich chcem trochu bližšie predstaviť a ukázať vám, s ktorými som mala tú česť. Zastúpenie tu budú mať lacnejšie, ale aj drahšie kúsky, takže svoje si v tomto článku nájde každý. Na konci príspevku budú aj swatche/vzorky na ukážku, takže budete mať o tom celom aspoň akú takú predstavu. Fotky na mne samej (teda na tvári) by veľký význam nemali, čo sa odtieňa týka, pretože každá máme iný typ pleti, preto vám skôr opíšem, ako sa ktorý korektor na mojej pleti choval a s čím som bola, resp. nebola spokojná.


Začnem jediným tuhým korektorom, ktorý vlastním - Catrice Camouflage Cream v odtieni 020 Light Beige s obsahom 3g. Už na prvé otvorenie som zistila, že smrdí tak klasicky, ako staré tuhé make upy, čo nemám veľmi rada. Je to typický krémový, korektor, tuhej konzistencie, ktorý musíte rozpracovať prstom, aby ho teplo prsta trochu roztavilo. Mne osobne takéto korektory nevyhovujú, sú príliš tuhé, ťažko sa naberajú, neznášam, keď mám celé prsty upatlané, ani mastné, ani suché. Proste mám z neho nepríjemný pocit, ako na prstoch, tak aj pod očami. Práca s ním nie je najednoduchšia a musela som sa veľmi snažiť, aby ho nebolo vidno a ak som ho rozotierala príliš, tak som ho rozotrela tak, až tam skoro nebol. Viem, že veľa dievčat si ho chváli, no ja som mu na chuť neprišla. Pôsobí na mne dosť ťažkopádne a hrubo. Odtieň by bol celkom v pohode, ale inak mi na ňom nevyhovuje nič. Aplikácia je možná podľa mňa len prstom, štetcom nie. Okrem toho nespolupracuje dobre s mojou matnejšou pleťou.


Zato s ďalším korektorom som bola celkom spokojná a bol to vlastne ten, ktorý spôsobil celú korektorovú kaskádu. Ide o Rimmel Match Perfection v odtieni 010 Ivory s obsahom 7ml. I keď je jeho odtieň na mňa trochu doružova a preferujem skôr žltší podtón, tento korektor sa skvele spracuváva, nežmolkuje a krásne rozjasní očné okolie. Nevýhodou je však slabé krytie, ktoré ak si u korektora vyžadujete, vám v tomto prípade stačiť nebude. No na rozjasnenie očného okolia je skvelý. Aplikátor je vo forme štetca, cez ktorý produkt vytlačíte a potom ho podľa potreby rozotriete najlepšie prstom. Má veľmi slabučký zápach po make upe. Výdrž závisí od toho, či ste si najprv naniesli make up alebo bázu,inak to nie je žiaden zázrak.


Aj s ďalším korektorom som bola celkom spokojná. Rimmel Wake Me Up sa u nás predáva len ako make up, no na feelunique sa dá objednať aj korektor z tejto rady, ktorý mám osobne radšej ako samotný make up. Keďže, ako už viete, mám mastnú pleť, make up len príliš zvýrazňoval lesk na mojej pleti, zato korektor je fakt prebudzujúci, krásne rozjasní očné okolie, vďaka čomu vyzeráte zdravšie a prebudenejšie. Obsah produktu je 7ml a odtieň vám nepoviem, pretože ten bol napísaný na nálepke, ktorú som zlúpla. Neznášam, keď nemá produkt vytlačený odtieň priamo na sebe. No bolo to tuším niečo Light Beige alebo Ivory, či tak nejako. Každopádne, na nanášanie slúži penový aplikátor, no rozotrieť ho treba buď prstami, čo mám osobne najradšej alebo štetcom. Má trochu výraznejší makeupoidný zápach, ktorý však na pleti už necítiť. Konzistencia je trochu hustejšia ako v prípade Match Perfection, ale stále tekutá v porovnaní s Catrice.


Ďalší korektor je zo všetkých týchto môj top. Bol super lacný a nemôžem na neho povedať jedno krivé slovo, teda až na to, že je momentálne u nás nejako nedostupný. Je to Maybelline Fit Me v odtieni 10, s obsahom neznámym, opäť zošúchaným (btw, fakt to neznášam, ja viem, že sú to lacné drogérkové produkty, ale to si má človek viesť zakaždým nejaký denník, kde si ma všetky odtiene zapisovať, aby sa k ním neskôr dopátral doprčic?!).
Aplikátor je opäť penový, rozotieranie je dobré prstom, ale štetcom podľa mňa ešte lepšie. Krásne sa rozotiera, blenduje bez prechodov, nežmolkuje sa, celkom dobre kryje, i keď to na obrázku až tak nevyzerá a dlho vydrží. Zápach je klasický makeupoidný, nič výrazné. Odtieň sa môže zdať trochu tmavý, ale krásne splynie s pleťou, i keď svetlejší by možno očné okolie viac rozjasnil.


Ďalším korektorom je Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream (bože to bolo zdĺhavé napísať) s obsahom a v odtieni opäť známymi na nálepke. Sakra :D Produkt sa vytláča krútením na konci pera a vychádza von aplikátorom, ktorý je v tomto prípade silikónový a podľa mňa dosť otravný. Zvyšky produktu na ňom nepekne zaschnú a potom je to nechutné dávať dole, ak na to ostávajú kúsky odličovacieho tampónu a tak. Odtieň je na môj vkus príliš doružova, čo mojej pleti nevyhovuje najlepšie, ale to by som ešte zniesla. Problémom je, že s mojim očným okolím nespolupracuje najlepšie a niekedy sa po čase zožmolkuje. Krytie má však celkom prekvapivo dobré, ale inak by som si ho už nekúpila. Po vytlačení z korektora trochu cítim tú gumu a aplikátora, čo je miestami nepríjemné, ale na tvári to už necítiť. Konzistencia je dosť vodnatá, čo vidieť aj dole na swatchi a tým pádom trochu problematická na spracovanie a niekedy som mala pocit, akoby sa nechcel uchytiť.


Posledné dva produkty sú pomerne nové. Prvým je Nars Radiant Creamy Concealer v odtieni Medium 1 Custard s obsahom 6ml. Korektor má opäť penový aplikátor, čo mne osobne nevadí, i keď ku koncu, keď vám produkt dochádza, to môže byť trochu otravné, v prípade, že je to drahší produkt a nechcete ho vyplytvať tým, že z neho polku vyhodíte (ale naštve to aj u lacnejších, veď kto by chcel plytvať dobrým produktom, no nie?!). Vôňa je rovnaká makeupoidná ako skroro u všetkých, nič hrozné ani výrazné. Konzistencia je príjemná krémová, hebká, prirovanala by som ju ku zamatu, no ja som si musela dávať trochu pozor na prehnané prepracovanie, inak sa začal žmolkovať. Ale keď som vystihla tú chvíľu, že už je dosť a nesmiem sa s ním dlho hrať, tak bolo dobre. Krytie má skvelé, výdrž nie je o čom, keď ho raz spracujete, ostane ako pribitý, takže je to fakt skvelý produkt. Len na môj vkus trochu drahý. 


Posledný prírastok je úplne čerstvý, asi dvojtýždňový, od Estée Lauder Double Wear v odtieni 02 Light Medium s obsahom 7ml. Musím povedať, že odtieň mi sadol najlepšie zo všetkých korektorov, ktoré mám. Je fakt skvelý, čo sa týka krytia aj výdrže, preto sa nečuduje, že je všade toľko ospevovaný. Za jeho jedinú nevýhodu (kvôli čomu preferujem Maybelline pred týmto) v mojom prípade považujem to, že sa pri dlhšom spracovávaní žmolkuje, a robí menšie šmuhy, takže si musím dávať pozor, aby som ho nenaniesla príliš veľa a spracovala ho rýchlo. Inak nemá jedinú chybu. No možno ešte tak cenu.


Swatche berte trocha s rezervou, ruku mám z vnútornej strany až príliš svetlú, no tvár mám v skutočnosti o niečo tmavšiu. Ako vidíte, viete si predstaviť aspoň trochu konzistenciu každého jedného. Jednoznačne Catrice je najsuchší zo všetkých a Bourjois najtekutejší. Z obrázka vyplýva, že najlepšie krytie má Estée Lauder, potom Nars, Bourjois a dokonca aj Catrice, ale na kruhy pod očami je skvelý aj Maybelline, s ktorým sa mi pracovalo najlepšie zo všetkých. Proste je to typ korektora, s ktorým sa nemusíte báť, že keď sa ráno ponáhľate do práce, nestihnete autobus. Aplikácia je jednoduchá a rýchla. A cena neporovnateľná s poslednými dvoma. 

Máte s niektorým z týchto korektorov skúsenosti?
Aký používate najradšej vy a prečo?
Dúfam, že sa vám príspevok páčil a že vám možno bude aspoň trochu užitočný pri budúcom výbere ;)
Prajem krásny víkend


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára