pondelok 19. januára 2015

|Veľká bitka šampónov Ducray|

Krásne pondelkové ráno vám želám zlatíčka,
tak a máme za sebou ďalší víkend. Ten môj bol tentoraz úplne vyčerpávajúci a plný skvelých zážitkov. Rýchle zhrnutie: prvé šoférovanie na priateľovom aute - trošku fail, ale snažím sa :D, piatkový bowling so super ľuďmi, kamošova narodeninová párty (oslavuje narodky v najkrajší deň - ako ja :P), sobotňajšia oslava mojich narodiek s rodinkou a nakoniec párty s kamošmi.
Dnes sa budeme baviť trochu o vlasoch. Keďže nemôžem používať bežné drogérkové vlasové šampóny ani stylingové prípravky, táto téma u mňa často rozoberaná nie je. No za poslednú dobu som vyskúšala zopár nových šampónov a veľa recenzií som o nich na internete nevidela. Určite sa medzi vami nájdu baby, ktoré máte podobné problémy ako ja, preto si myslím, že by vás mohol môj názor na ne zaujímať, prípadne vám pomôcť v budúcom výbere vhodného šampónu.



Moje problémy s vlasovou pokožkou pretrvávajú už dlhšie, no nemala som ich vždy. Začalo sa to niekedy po 20tke a dovtedy som žiadnymi lupinami ani ničím podobným netrpela, takže to bol pre mňa veľký šok. Najskôr to bolo veľmi nevinné, svrbiaca pokožka hlavy, potom to prešlo do nepríjemného pálenia až bolestivých vyrážok a nakoniec to prerástlo do lupín. Takéto problémy vám dokážu neuveriteľne otráviť život. Sú nepríjemné a často aj zahambujúce. Nepomáhalo nič, ani návšteva dermatológa. Bojovala som s nimi dobré 2-3 roky, kým som objavila šampón, ktorý mi veľmi pomohol a ktorý som používala viac ako dva roky (Vichy na mastné lupiny). No aj napriek tomu, že som tieto problémy potlačila, moje vlasy vyzerali splihlo, boli okamžite mastné a stále viac a viac vypadávali. Potom som začala s experimentovaním nových šampónov určených na lupiny a ctlivú pokožku (Kérastase, Bio Pha, Swiss O-Par, Alverde, Himalaya) no problémy sa vrátili a boli ešte nepríjemnejšie. Preto som sa koncom leta rozhodla ísť k novej dermatologičke. Tá mi dala vodičku Alpicort a odporúčila mi šampón Ducray na citlivú vlasovú pokožku. A tu začína moja skúsenosť s touto značkou.


Na začiatok vám teda opíšem všeobecné informácie a popis každého šampónu. Ducray Sensinol je fyziologický ochranný a upokojujúci šampón určený na citlivú vlasovú pokožku a svrbenie. Je hypoalergénny, neobsahuje parfémy, farbivá ani žiadne konzervanty. Obsah je 200ml a dostanete ho v drogériách za cenu cca 12,90€ (kupovala som na magister.sk). 
Vďaka neprítomnosti rôznych škodlivých zložiek a obsahu polidokanolu je šetrný a zabezpečuje veľmi jemné umývanie. Taktiež obnovuje fyiologickú rovnováhu vlasovej pokožky. 
Tak a teraz môj názor na neho. Šampón ma na prvý pohľad zaujal pumpičkou, vďaka ktorej si nadávkujete primerané množstvo produktu. Samotný produkt je bezfarebný, má len veľmi jemnú vôňu, typickú lekárenskú, nič extra bijúce do nosa. Pení a zmýva sa veľmi dobre, čo je ďalšia dosť podstatná vec pre mňa. Vlasy sú po ňom krásne nedýchané, rozčesávanie nie je žiaden problém a čo je hlavné, vlasová pokožka bola ukľudnená, bez známok lupín, či vyrážok. Vypoužívala som celé balenie bez jediného problému, takže vrelo odporúčam.


Dermatologička mi však povedala, že by som mala používať šampóny určné na mastné vlasy a tak som po spotrebovaní Sensinolu prešla na Sabal, ktorý je určený presne na tento typ vlasov. Má regulovať tvorbu mazu vďaka výťažku Sabal serrulata, pričom by sa mala predĺžiť doba potrebná pre opätovné mastenie a vlasy by mal zanechať zdravé a vzdušné. Jeho obsah je 200ml a kúpite ho za cca 12,50€.
Balenie tohto šampónu je klasické s vyklápacím uzáverom. Vyzerá byť menšie ako u Sensinolu, ale obsahovo sú úplne identické. Produkt je priesvitnej zelenej farby a má jemnú mentolovú vôňu. Po nanesení cítiť na pokožke akoby menšie brnenie vďaka tomuto mentolu, takže sa netreba zľaknúť a po asi dvoch - troch umytiach som tento pocit už neregistrovala. Vlasy boli z neho príjemne jemné, dobre sa rozčesávali, neboli splihlé, no čo sa mastenia týka, nezaznamenala som nejaké pozitíva. Vlasy som si musela tak či tak umývať štandardne každý druhý deň. Šampón by som si už teda asi nekúpila.


Posledný šampón od tejto značky, s ktorým som mala tú česť je Anaphase stimulujúci krémový šampón určený na vypadávajúce a unavené vlasy. Jeho úlohou je stimulácia a príprava vlasovej pokožky na nanášanie ošetrujúcich prípravkov pri vypadávaní vlasov a taktiež ich posilnenie.  To všetko vďaka jedinečnému zloženiu - nikotinát tokoferol, vitamínový komplex a výťažok z koreňa Ruscus aculeatus). Jeho pravidelné používanie by malo dodať vlasom objem a vitalitu. Obsah je opäť 200ml a cena sa pohybuje okolo 13,50€.
Na šampón som videla na internete recenziu, ktorá ma presvedčila o jeho kúpe, no nakoniec som s ním spokojná nebola. Už na prvý pohľad má dosť otravné balenie, ktoré je celé upatlané a neznášam takýto typ balení aj preto, že ich v sprche neviete nijako normálne položiť bez toho, aby ste polku nevyliali. No ešte to balenie by som aj ako tak opomenula, ale nepresvedčil ma ani samotný produkt a poviem vám aj presný dôvod. Konzistencia šampónu sa mi na prvé použitie veľmi zapáčila. Bola biela, krémová s veľmi príjemnou vôňou, šampón krásne penil, bolo potrebné ho vmasírovať a nechať pôsobiť 2 - 3 minútky. Vlasy boli po vyfénovaní krásne hebké, dobre sa rozčesávali, mali objem a nádherne voňali. No problém nastal asi po vyše týždni používania, kedy sa mi hlava zmenila na zasneženú krajinu. Také lupiny som nemala už zopár rokov a bolo to dosť nepríjemné. Dokonca už nezaberal ani Sabal šampón, ktorý mi dovtedy nerobil nič. Takže som ho musela okamžite vysadiť a teda vám ani neviem povedať, či vôbec na vypadávanie pomáha. Stalo sa mi to akurát v Prahe, takže po návrate domov som okamžite navštívila dermatologičku, ktorá mi tentoraz pre zmenu dala vodičku Belosalic, ktorá mi naozaj pomohla. Takže za mňa má tento šampónik veľké NIE! 

Suma sumárum. Ducray je skvelá lekárenská značka a jej produkty sú veľmi šetrné k vlasom a vlasovej pokožke. Moja nespokojnosť so šampónom Anaphase vás však nemusí odrádzať od jeho kúpi. Ak nemávate podobné problémy, môže vám pokojne vyhovovať a určite by som mu dala šancu. Bohužiaľ už viem, že mojim údelom je používanie takých, ktoré nedráždia moju pokožku a nevyvolávajú žiadne zlé reakcie, aj keby to malo znamenať, že si ich budem musieť dokonca života umývať častejšie. Inak to nevidím. Buď mám proste pokožku premastenú a teda sa mi nestihnú urobiť lupiny, alebo mám vlasy dlhšie krásne a nemastné, ale plné lupín. Je to doslova začarovaný kruh. A s tým je spojené samozrejme aj väčšie vypadávanie vlasov, pretože ak nie je v poriadku pokožka, nemôžu byť ani vlasy. Sú dni, kedy som z toho všetkého zúfala a tak strašne závidím dievčatám, ktoré majú nádherné husté vlasy. Bohužiaľ s tým asi nič nenarobím, pretože dermatológia je exaktná veda a teda treba len skúšať a skúšať, takže vám nikto presne nepovie, ako sa toho zbaviť.

Mávate niekto podobné problémy ako ja?
Podarilo sa vám to vyriešiť alebo aspoň zlepšiť?
Ak áno, budem rada za každý nový tip a trik.
Majte krásny týždeň a nech vám rýchlo zbehne ;)


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára