piatok 6. februára 2015

|Review Korres Natural Spray|

Ako ste v nedávnom príspevku mohli vidieť, mám doma zopár nových produktov, ktoré vám postupne plánujem zrecenzovať. Jedným z nich je aj parfém, o ktorom by som rada trošku hovorila dnes. Značku Korres poznám už nejakú dobu, no zatiaľ som mala možnosť vyskúšať iba jeden lesk na pery. Keď som však na internete zistila, že predajne Profimed ponúkajú sortiment tejto značky, musela som ísť okamžite ovoňať parfémy, ktoré ma zaujali najviac.


Ak ešte značku Korres nepoznáte, tak je to prírodná značka pochádzajúca z Grécka založená v roku 1996, ktorej korene sa však datujú ešte hlbšie a sú spojené s prvou homeopatickou lekárňou v Aténach. Všetky produkty sú zložené len z tých najlepších a najprírodnejšich ingrediencií, obsahujúce 4 základné skupiny a to bylinky, grécku flóru, zložky potravín a prírodné účinné látky.


Na trhu je momentálne 8 druhov týchto toaletných vôd Korres, mne však najlepšie zo všetkých voňal druh s bielym čajom, fréziou a bergamotom. Už na prvý pohľad ma zaujala krabička, ktorá pôsobí veľmi ekologicky a zároveň štýlovo. V jej vnútri sa nachádza nádherný popis zloženia v angličtine, ktorý sa vám pokúsim preložiť:
Biely čaj, potešenie výhradne pre aristokratov pradávnych časov Číny, jeden z najznamenitejšich druhov čaju. Osviežujúce a zároveň zmyselné splynutie, vďaka jeho sviežej, delikátnej a sladkej aróme.
Frézia, rastlina Juhoafrického pôvodu, jej zreteľná vôňa a živé odtiene pastelových farieb ju zmenili na vyhľadávanú kvetinu. Intenzívna aróma čerstvo rezaných frézii trvá aj niekoľko dní a prekvapí myseľ bezstarostnými pocitmi a obrazmi kvitnúceho vidieka.
Bergamot, pestovaný po storočia na pobreží Kalábrie, citrusovité ovocie pôvodom z Ázie. Je vysoko cenený parfumérmi po celom svete kvôli jeho sladko-horkým, srdce-hrejúcim tónom. Je spájaný s dlhými večermi v Stredomorí.


Samotný flakón je veľmi pekný, jednoduchý, hranatý na jednej strane so žltou potlačou a na opačnej s bielou. Vrchnák je klasický vyťahovací a dávkovač je vo forme rozprašovača, čo mám osobne najradšej, pretože tým krásne vôňu rozptýlite. Bohate stačí aj jeden strek, no vôňa je tak krásna a návyková, že takmer nikdy neodolám len jednému streku.


Parfém obsahuje 90% prírodných zložiek. Neobsahuje žiadne minerálne oleje, silikóny, parabény, etanolamíny, propylén glykol, ftaláty, orechy, pšenicu, retinol, PEG, SLES, ALES syntetické farbivá, vazelínu, polycyklické musky, ani vedľajšie produkty živočíšneho pôvodu. Nie je testovaný na zvieratách a je vhodný aj pre vegetariánov a veganov.
Ingrendiencie: alkohol denat., parfum (vôňa), voda, alfa-isometyl ionone, benzyl salicylát, olej zo semien Brassica campestris (repka olejná), butylfenyl metylpropional, citral, citronelol, kumarín, geraniol, olej zo semien Helianthus annuus (slnečnica ročná), hydroxycitronelal, limonén, linalol, extrakt z listov Rosmarinus officinalis (rozmarín lekársky)


Voňavka je veľmi svieža, príjemná, nebolí z nej hlava. Vďaka fréziam vonia sladko, no bergamot jej dodáva tú príjemnú citrosovú sviežosť. A biely čaj to všetko tak nejak vyvažuje. Je to presne ten druh vône, ktorú si dáte radi vždy, keď neviete, čo na seba alebo nemáte na nič náladu a v ničom sa necitíte dobre. Táto vôňa vám pomôže cítiť sa príjemne a vo svojej koži. Vhodná na denné nosenie, ale skvelo sa hodí aj na záťah do mesta. Má 50ml, takže ani nezaberie veľa miesta v kabelke, ak by ste ju teda chceli nosiť so sebou.


Musím sa priznať, že mi táto vôňa okamžite prirástla k srdcu. Je to pre mňa zatiaľ s ničim nezameniteľná vôňa, ktorá je neskutočne príjemná, ľahká, pripomína mi veľmi leto, dovolenku, more a slnko, takže gréci vedia, ako na to. Má v sebe čosi výnimočné a návykové. Proste keď ju raz ovoniate, garantujem vám, že sa vám v momente zapáči.
Kúpite v predajniach Profimed alebo na ich oficiálnej stránke http://www.profimed.eu/ za 32,50€.

Poznáte túto vôňu?
Skúšali ste už niektorú z vôní značky Korres?
Aké vône preferujete vy?

Prajem vám krásny víkend


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára