piatok 15. mája 2015

|L´Oréal Shades of Grey Nailpolish|

Zdravím zlatíčka,
tak strašne sa teším, že je pred nami víkend. Posledné opravy dizertačky sú príšerné a dávajú mi zabrať, takže dvojdňové vypnutie mi príde len a len vhod. Z tohto dôvodu bude dnešná recenzia trochu kratšia, no aj napriek tomu dúfam, že sa vám bude páčiť.
Nezvyknem sa namotať na všetky tie filmové kolekcie kozmetiky a preto ma spočiatku laky k filmu 50 odtieňov sivej nechávali chladnou. No potom som niekde na internete videla nechty s voskovým efektom a mala som chuť tento druh laku vyskúšať aj ja. L´Oréal laky mám vo všeobecnosti veľmi rada (ak opomeniem ich cenu vs. veľkosť), takže som bola zvedavá, či budem spokojná aj s týmto druhom. Ako to teda dopadlo?


V kolekcii sa nachádzalo 6 druhov lakov s rôznym efektom - latexové, metalické, s ostnatým efektom, žulovým a voskovým. Farby boli ladené presne k filmu, do šeda, tmavozelena, strieborna až čierna, takže určite by si tu vedel vybrať každý. Proste typicky chladné, drsné a neutrálne odtiene.


Ako som už vravela, laky L´Oréal mám veľmi rada. Majú široký štetec, čo mi vyhovuje, rýchlo zaschýnajú a dlho vydržia. Ani v tomto prípade to nie je inak. Čo mi však vyhovovalo už menej je jeho konzistencia. Tým, že ide o voskový efekt, čo je len honosnejší názov pre efekt matný, robia sa na nechtoch trochu šmuhy. 


Je dosť obtiažne ho nalakovať. Ak ho dáte príliš veľa, tak sa urobia hrbole, ak málo, tak šmuhy. Preto ho musíte nalakovať po tenších vrstvách a precízne, čo teda vôbec nie je môj prípad :D Mám rada, ak si môžem nechty nalakovať čo najrýchlejšie a s týmto je to pre mňa práca navyše. 


Ak si však dáte na čas, výsledok stojí za to. Nie každému sa musí tento bledý typ nechtov zapáčiť, no ak máte radi šedú, jemne fialkastú a podobné mŕtvolné pastelky, zamilujete si ho. Viem, že to na fotke nevyzerá bohvie ako, pretože som fotila v dobe, keď boli moje nechty v hroznom stave, no chcela som vám len ukázať to, ako vlastne vyzerá. V poslednej dobe som presedlala z tmavých farieb, ktorým som holdovala dlhé roky a pomaly presedlávam na tieto svetlé odtiene.


Výdrž laku je v mojom prípade taká klasická. Pekne vyzerá prvé dva dni, na tretí je už jeho matný efekt menej matný a začína vyzerať mdlo. Na štvrtý už vidím, že sú konce ošúchané a niekedy na pravej ruke mám ukazovák aj prostredníček trochu olúpaný. Lak vám vydrží zhruba o deň dlhšie, ak ho prelakujete topcoatom, no samozrejme, ak použijete lesklý topcoat, matnosť laku sa stráca a tým pádom aj jeho podstatný efekt vosku.
Čo teda dodať na záver?
Štetec skvelý, aplikácia trochu problematická, ak ste trochu menej zručný, pruhovatie, preto je potrebné aplikovať ho aspoň v dvoch vrstvách. Výdrž ma neohúrila (na to, že veľa ľudí vraví, matné laky vydržia dlhšie a ešte k tomu to nie je najlacnejšia značka) a nevýhodu vidím opäť v obsahu balenia. Mala som pocit, že sa lak míňal strašne rýchlo a to som ho použila asi trikrát.
Do ďalšieho balenia by som už teda asi nešla.

A čo vy? Máte skúsenosti s touto kolekciou?
Videli ste laky v drogériách?
Šli by ste do toho?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára