pondelok 25. mája 2015

|Movie Tips #8|

Želám vám krásny pondelok,
dúfam, že ste mali krásny víkend aj napriek počasiu, ktoré sa trochu pokazilo. Ale teraz už opäť musíme nabehnúť do pracovného tempa.  Rozmýšľala som trochu, že tento týždeň blogovanie vynechám, keďže ma čaká trochu zaneprázdnený deň týždeň, pretože som ako každý rok opäť na terénoch. No nakoniec som vám to urobiť nemohla a tak som sa rozhodla tento týždeň poňať v trochu oddychovejšom duchu, s veľmi relaxačnými a inšpiratívnymi postami. Keďže sa blížia pre niektoré/ých z vás prázdniny a pre iných zas dovolenky a možno budete mať trochu viac voľného času, tak vám v dnešnom príspevku ukážem filmy, ktoré som za tento mesiac videla a možno vás nimi trochu inšpirujem.
Tak sa dáme do toho, čo poviete?! :)


Blackhat
Začnem tým, čo sa mi páčilo asi najviac. Blackhat je film o hackeroch. Do počítačov sa teda veľmi nerozumiem, takže mi to bolo v podstate fuk o čo išlo, no priateľ sa trochu chytal za hlavu a tvrdil, že ho to nudilo. Mne osobne sa to však celkom páčilo, ale ja som veľmi jednoduchá bytosť, ktorej veľa k šťastiu netreba :D Okrem toho tam hral Chris Hemsworth, aka Thor, takže som sa mala na čo pozerať. V skratke, istý zlý hacker vyhodí do vzduchu jadrovku. Polícia začne tento cyber útok vyšetrovať, aby tak predišla ďalším možným útokom. K dolapeniu páchateľa im má pomôcť bývalý hacker, odsúdený za dávnejšie zločiny. Ale viac vám už teda neprezradím, pozrite si ho a urobte si vlastný názor.



Kingsman: The Secret Service
Ak máte radi filmy na štýl bondoviek s trochou humoru, tak tento film by sa vám mohol páčiť. Určite poznáte Colina Firtha z Denníka Bridget Jonesovej. Tak ten tam hrá agenta tajnej anglickej organizácie z názvom Kingsman, ktorá trénuje mladých špiónov. Čakala som, že to bude teda somarina, no nakoniec sa z toho vykľul celkom dobrý film. Nič náročné a celkom vtipné, takže ideálne na nedeľné popoludie.



Bravetown
Film o mladom nádejnom DJ-ovi, ktorý sa zapletie do drog a ktorého súd pošle žiť k otcovi, ktorého nikdy nepoznal. A tak sa musí presťahovať do veľmi malého mestečka, ktoré je na prvý pohľad čistý zapadákov. Podmienkou toho, že nepôjde za mreže je to, že bude navštevovať psychológa (Josh Duhamel) a chodiť riadne do školy, kde samozrejme stretne zaujímavé dievča. Proste taká romantická sladká báchorka ako každá iná, nič náročné, ani nič čo by s vami závažne pohlo. 



Avengers: Age of Ultron
V prípade, že obľubujete komiksové márvelovské príbehy, tak by tento film mohol byť práve pre vás. Ja ich zbožňujem, no aj napriek tomu Avengerov veľmi nemusím, pretože je tých všetkých hrdinov na mňa príliš veľa naraz. Mám radšej filmy o samostatných hrdinoch. Pozrieť sa to dalo, malo to aj zopár vtipných scénok, zbožňujem opäť Thora ako aj Iron Mana, takže fajn, no pre mňa nič prevratné. Za všetko svedčí aj to, že si prvú časť ani nepamätám :D Príliš prekombinované a mala som z toho strašný chaos v hlave.



Mad Max: Fury Road
Na tento film som sa veľmi tešila. Pôvodnú verziu z konca 70 rokov v ktorej hral Mel Gibson som nevidela, no bola som veľmi zvedavá, o čo teda pôjde, ale nakoniec vysvitlo, že všetko podstatné bolo povedané v trailery. Celý film bol uvrešťaný, chaotický a miestami ma až nudil. Páčilo sa mi, ako spravili Charlize Theron, ktorá vo filme nemala ruku a ak by tam nehral Tom Hardy, tak by sa ani nebolo na čo pozerať. Mám pocit, že tvorcovia si v dnešnej dobe myslia, že keď do filmu obsadia modelky (Rosie Huntington), tak si asi nikto nevšimne, že samotný dej stojí za hovno, ale bohužiaľ to nestačí.



Ex-Machina
Pre mňa však úplne najkatastrofálnejším filmom bola Ex-machina. Je to príbeh o mladom programátorovi, ktorý je vybraný do experimentu, ktorý má za úlohu testovať prvú umelú inteligenciu. Počula som na to veľa pozitívnych ohlasov, no bohužiaľ u mňa tento film teda nepochodil. Graficky bol však veľmi pekne spracovaný, do úplných detailov a tu musím teda zložiť tvorcom poklonu, pretože hlavná hrdinka - robot, nemala naozaj jedinú chybičku. Po dejovej stránke som však čakala niečo viac.



Čo teda dodať na záver? Žiaden z filmov, ktorý som vám dnes predstavila by teda Oskara podľa môjho názoru nezískal. Sú to dosť priemerné veci, ktoré sa dajú pozrieť raz, ale viac krát by som im teda svoj čas nevenovala. Je však možné, že váš názor na ne bude úplne opačný voči tomu môjmu, preto nehovorím, aby ste si ich nepozreli vôbec, práve naopak.
Len dúfam, že nabudúce vám budem vedieť priniesť o niečo viac pozitívnejších tipov na filmy :D

A čo vy? Aké filmy ste videli v poslednej dobe? Niečo čo stojí za pozretie?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára