piatok 7. septembra 2012

Rýchla cesta k perfektne nalíčeným očiam

Ktorá žena by nechcela byť krásna a okúzľujúca? Ktorá sa necíti byť polichotená, keď jej skladajú komplimenty o tom, ako dobre vyzerá? Ktorá nezažila ten pocit, keď práve nemala svoj deň a ako na potvoru musela ísť do spoločnosti? Preto Vám dám zopár tipov a rád pre dokonalý make up očí, s ktorým určite zažiarite lebo oči sú tie, ktoré na prvý pohľad o nás povedia najviac.


( http://brasseriealize.blogspot.sk/2011/10/eye-makeup-application.html)

Krok č.1

Ako prvé by sa mali naniesť očné tiene. Mnohé z nás majú problém s tým, že sa tiene po veľmi krátkom čase na viečkach tzv. topia, respektíve ošúchajú. Aby ste tomu predišli, je možné použiť korektor na oči, fixatér, ale úplne postačí ak vezmete vlhký štetec a namočíte ho do malej vrstvičky púdru a až potom aplikujete tieň. Dôležitá je aj farba vašich očí.
Pre modré oči sa hodia tiene farieb šedá, fialová, purpurová, strieborná, tyrkysová a fuchsiová. Zvlášť hodiace sa sú  tmavá modrá, ktorá vyzdvihne modrú farbu vo Vašich očiach a čierna, ktorá v kombinácii s jasnou modrou vytvára efekt dymových očí.
K zeleným očiam sa najviac hodia farby ako hnedá, marhuľová, purpurová, slivková, kaki, tmavá zelená, zlatá a svetlozelená.
Hnedým očiam by som odporúčala medenú, bronzovú, ružovo – marhuľovú, odtiene hnedej, krémovej aj zelenej.
Ak už však máte po krk farby svojich očí, vždy si môžete zakúpiť kontaktné šošovky. Predávajú sa aj bez dioptrií a dokonca v rôznych farebných prevedeniach. Dnes môžete byť modrooká, zajtra zelenooká, či dokonca mať oči ako mačka, alebo had. 
(http://www.photo-dictionary.com/phrase/7674/eye-shadows.html#b )

Krok č.2

Pre zvýraznenie oka použite linku. Je niekoľko spôsobov ako tak môžete urobiť. Môžete použiť napríklad ceruzku, ktorá robí peknú dymovú linku, ktorá sa dá vytieňovať do stratena. Ak budete používať tekutú linku, je nutné dávať pozor, aby ste mali pevnú ruku. Veľmi pekná je tiež gélová očná linka, ktorú treba nanášať pomocou štetca. Je dôležité, aby linka bola smerom do vnútra tenšia ako do vonku. Ak chcete svoje oči rozžiariť, zvýraznite vnútorný kútik oka bielou, alebo striebornou ceruzkou, či očným tieňom.
 (http://www.fashionfame.com/2010/03/apply-eyeliner-perfectly-for-gorgeous-look/ )

Krok č.3

Konečný krok pri líčení očí predstavuje nanesenie špirály. Predtým však môžete svoje riasy natočiť pomocou vytáčacích kliešťov. Dôležité je uvedomiť si, aký typ špirály potrebujete.  V prípade , že máte riasy tenké, je dobre použiť takú, ktorá zabezpečí zväčšenie objemu. Ak sa chystáte plávať, vtedy sa hodí vodeodolná špirála. Ak však máte riasy veľmi malé, môžete použiť predlžujúcu špirálu, alebo si nalepiť umelé mihalnice, ktoré dnes predávajú v mnohých farbách a štýloch.

(http://www.beautyandmakeup.net/cosmetics/eye-lash/how-to-apply-fake-eyelashes.html)  
        
Avšak je ešte jedna dôležitá vec, ktorú si musíte uvedomiť predtým ako s líčením začnete a to kam presne sa chystáte. Make up do práce by nemal byť výrazný, ale jemný a prirodzene vyzerajúci. Veľmi vhodné sú tiene zemitých farieb, ktoré by nemali byť príliš lesklé. Taktiež linka má byť veľmi decentná a tenká. Naopak, ak sa chystáte niekam na oslavu, párty, svadbu či iné udalosti spojené so zábavou s vašimi priateľmi, vtedy sa nemusíte obávať ani farieb, ani lesku, dokonca môžete použiť aj umelé mihalnice, ktoré vám dodajú šmrnc a pridajú vám na vašom sexappeale :)

XO, Nicka


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára