štvrtok 24. apríla 2014

|Sheet Mask SKIN79|

Ahojte kočky,
tak ako ste trávili sviatky? Ja som ich preležala skoro celé a ešte stále pokračujem, takže nič moc. Hoci som včera bola u lekára a trochu som sa prešla, začína mi už doma trocha šibať a nudím sa, pretože nenávidím, keď musím ležať celý deň v posteli (tak na jeden deň mi to stačí). Mám kopec roboty nie len doma, ale aj v práci, no choroba mi plány zmarila. Čo to som si do práce porobila na pc a dumala som, čo ďalej s načatým časom. Žeby nejaká nová recenzia? Pri prezeraní fotiek toho, o čom som ešte nepísala, som natrafila na bavlnenú masku SKIN 79, ktorú som mala v Ladyboxe ak sa ešte pamätáte. Pred nejakým časom som ju vyskúšala a dnes vám opíšem moje pocity :D

Keď som pred pár rokmi na nete po prvý krát tieto plátené bavlnené masky videla, strašne som sa smiala, pretože vyzerajú veľmi funny. Prekvapilo ma, aké veľké je balenie, no po vybratí zo sáčku som si poklepala po čele, veď jasné že je veľké, keď sa doň musí vojsť maska o veľkosti celej tváre :D
Na obale sa píše, že je to čistá bavlnená maska s extraktom z listov Aloe Vera, vďaka čomu hydratuje namáhanú pokožku, ktorá je bez života. Vďaka bylinnému komplexu ju udržuje hydratovanú a zdravo vyzerajúcu po celý deň a citlivú pokožku upokojuje.


Po otvorení vyberiete z obalu masku, ktorá je zložená a po rozložení vyzerá takto. Je celá vlhká, mierne lepivá a nasiaknutá všetkými tými fajnými voňavými vecičkami, ktoré robia masku maskou. Mala som v pláne dať sem aj moju fotku s maskou na tvári, ale oooo môj bože, tá fotka sa nesmie dostať na internet :D Vyzerala som creepy a smiešne. Maska mi sadla vcelku dobre, aj napriek tomu, že mám niektoré časti tváre užšie ako je maska. Viete si ju pekne prispôsobiť a nemusíte sa vôbec obávať, že vám nebude držať, pretože sa na ňu krásne akoby nalepí. Po čase začne trochu schnúť a pekne ju dáte dole.


Inštruktáž:
1. pleť treba pred aplikovaním masky mierne opláchnuť
2. potom sa aplikujem maska s výrezmi na oči, nos a ústa
3. po 10-15 minútach masku dáme dole a zbytok tekutiny jemne votrieme do pleti


Niečo k zloženiu:
Maska obsahuje ako už názov napovedá výťažok z listov Aloe Vera (Aloe barbadensis), ktorá obsahuje množstvo vitamínov a látok, ktorá pokožku upokojujú a dezinfikujú. Okrem toho však obsahuje aj ďalšie látky, ako extrakt z kvetov levadule (Levandula angustifolia), extrakt z listov Monarda didyma (slovenský ekvivalent som nejako nenašla)  a mäty priepornej z čeľade hluchavkovitých, výťažok z kvetov frézie bielej a rumančeka kamilkového a v konečnom dôsledku výťažok z listov rozmarínu.
Okrem týchto prírodných zlúčením však obsahuje aj množstvo umelín!!! 
Ak máte alergiu na parabény (methylparaben) a silikóny (phenyl trimethicone), tak by som vám túto masku neodporúčala. Mne osobne na pleti nevadia (vlasová pokožka je už iná kapitola), ale niekomu môžu a v takom prípade si neviem predstaviť, ako môže maska pokožku upokojiť :D
Nájdete tu však aj triethanolamin, o ktorom sa vie, že spôsobuje svrbenie a podráždenie pokožky, je toxické ho vdychovať, preto nechápem, čo robí takáto látka v produkte, ktorá sa aplikuje na pleť.

A moje dojmy?
Maska bola celkom v pohode. Nič úžasne závratné, ani hrozné som nespozorovala, takže taký priemer . Pokožka bola hydratovaná, no trochu mi vadil ten maglajz, ktorý mi na pleti ostal a ktorý sa mal vraj votrieť do pokožky, ale akosi sa mu nechcelo. Čo sa týka všetkých tých umelých látok a konzervantov, čudujem sa, že som nemala žiadnu reakciu, za čo som ale fakt vďačná. No masku si už s najväčšiou pravdepodobnosťou nekúpim. Týmto nechcem nikoho od ničoho odradzovať. Ak máte podobné veci radi a neškodia vám, tak je to len a len na vás. Za jedinú výhodu tejto masky považujem jej jednoduchú aplikáciu a stiahnutie dole, vďaka čomu nemusíte "tri hodiny" masku zmývať z tváre dole.

Do komentov mi môžete napísať, aké sú vaše skúsenosti s takýmito maskami, poprípade aké iné druhy masiek radi používate vy. Veľmi sa teším na vaše podnety ;)


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára