streda 3. decembra 2014

|Christmas Gift Ideas/Tipy na vianočné darčeky|

Želám krásnu stredu zlatíčka,
neviem ako vy, ale ja zbožňujem nakupovanie darčekov. No aj pre mňa sa niekedy stáva doslova nočnou morou vymýšľanie toho, čo komu kúpiť a ak si aj niečo vymyslím a neviem to nakoniec zohnať, je to totálne frustrujúce. Určite sa aj medzi vami nájdu také ako ja, ale aj také, ktoré možno vymýšľanie a zháňanie darčekov úplne neznášajú. A práve preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o zopár mojich tipov a rád na vianočné darčeky. Pôjde o málinko dlhší post ako obyčajne, takže sa pokojne usaďte napríklad aj s kávou v ruke a nechajte sa inšpirovať. Rozdelené budú do troch kategórii a to na domácnosť, kozmetiku a módu, takže dúfam, že vám budú aspoň trochu nápomocné.

Takže, začala by som najskôr nekozmetickými vecami a vecami do domácnosti. Každá žena má určite rada všelijaké serepetičky a k tomu neodmysliteľné patria napríklad aj sviečky, Dnes ich zoženiete v rôznych veľkostiach, vôňach, farbách, i cenových reláciách a je ich toľko, že si už prakticky ani neviete vybrať. Môj osobný tip sú sviečky Yankee Candle, ktoré dostať na slovenských e-shopoch http://www.yankeesviecky.sk/sk/, rovnako aj tých českých, alebo v kníhkupectvách Panta Rhei, či Fann parfumériách, a sú jednými z najlepších, s akými som sa stretla. Potom sa mi veľmi páčia sviečky Heart&Home, ktoré kúpite v predajniach Albi, či iné nádherné a možno aj o niečo lacnejšie, ako sú napríklad tie z Ikei. Osobne preferujem sviečky v nejakom krásnom obale, dóze alebo pohári, ktorý si môžete nechať a odkladať doň rôzne maličkosti, takže takýto darček funguje ako dva v jednom a poteší nie len zmysly, ale aj vášho organizátorského ducha.
Ďalším tipom, ktorý pre vás mám, je kúpa nejakého krásneho prehozu alebo deky, ktorým si vaša kamarátka, mamka alebo babička môže spríjemniť chladné dni alebo ho využiť ako skvelú dekoráciu na posteľ, či gauč. No a k peknému prehozu patria aj pekné vankúše. Rada kombinujem najrozličnejšie tvary, veľkosti, ako aj farby, či vzory, pretože v tomto sa fantázii medze nekladú. Ak však nemáte veľa na rozhadzovanie, dobrým tipom je kúpiť len pekné obliečky, ku ktorým si už obdarovaná môže nejaký ten vankúšik dokúpiť.
K zútulneniu domácnosti alebo izby nemôžu chýbať roztomilé obrázky, inšpiratívne nápisy a rámčeky. Ak ste však na tesno s rozpočtom, postačí, ak si zadovážite pekný rámček, ktorý kúpite napríklad v Pepcu (SK), NanuNana, Butlers (ČR) a zarámujete doň vlastnoručne namaľovaný obrázok. Nemusí to byť nič hodné Picassa, stačí niečo jednoduché, kreatívne, vtipné, ako napríklad hore na obrázku a myslím, že to zvládne každý. Môžete použiť aj nejakú vlastnú myšlienku, spomienku, či citát, ktorý je akýmsi "tajným" odkazom len medzi vami a tou druhou osobou. Okrem toho, takéto darčeky sa cenia o to viac, že ste si s nimi dali námahu navyše a vložili ste do nich kúsok seba.
Hrnčeky sú ďalšou položkou, ktorú má rado veľa ľudí, hlavne ak máte niekoho, kto sa práve presťahoval do svojho a začína si kuchynku ešte len zariaďovať, takže ho určite poteší nejaká milá šálka s pozorným dizajnom alebo nápisom, napríklad v štýle vintage, čo je momentálne veľmi v kurze. Kto by nemiloval šálku horúceho kakaa v šálke, na ktorú sa dá krásne pozerať?
Pamätáte si ešte na vitríny v obývačke plné najrôznejších porcelánových sošiek? Ja zreteľne, moja mamina ma niektoré ešte doteraz a o babičkách ani nehovorím. V dnešnej dobe je to už považované za veľký gýč a hoci aj teraz sú v kurze rôzne sochy a zberače prachu, tie musia byť vkusne nastylované a nesmie to byť s nimi prehnané, inak to nevyzerá dobre. Stačí jedna, dve, čím výraznejšie tým lepšie, a ak plnia nejakú funkciu, či už ako držiaky šperkov, či majú odkladací priestor, sú o to perfektnejšie.
Túto kategóriu by som zakončila dvoma môjmu srdcu blízkymi tipmi a to krásnym notesom, diárom alebo denníkom, do ktorého si bude môcť vaša kamarátka písať svoje tajné myšlienky, nápady alebo recepty, a knihou, ktorú môžete podarovať nie len ženskému osadenstvu a ktorú určite ocenia, pretože nepoznám človeka, ktorý by nerád čítal.


Druhá kategória je, ako iste viete, moja veeeeeľmi obľúbená a bez nej by tento blog ani nefungoval. Kozmetika poteší skoro každého, mladého, starého, ženu, chlapa a ak aspoň trochu viete, čo dotyčný preferuje, určite nešliapnete vedľa. Darovať voňavku môže byť niekedy dosť nákladné, ale aj ťažké, ako sa trafiť do vkusu dotyčného.  Bezpečnou voľbou môže byť pre vás kúpa nejakého telového spreja. Krásne vône má napríklad Victoria´s secret, ktoré zoženiete na parfums.sk/cz alebo The Body Shop, či dokonca aj katalógové značky Avon a Oriflame. Veľmi peknou voňavou záležitosťou, ak sa niekedy ocitnete v Prahe, sú aj výrobky od Lush, ktoré majú široký výber balistiek do kúpeľa v tých najrozkošnejších prevedeniach. Skvelým darčekom sú aj produkty na pery, či už zo starostlivosti o ne, alebo aj rôzne rúže, či lesky, ktoré ocení každá žena. No a k peknému rúžu sa hodí aj pekný lak. L´Oréal momentálne vyšiel na trh s novou kolekciou rúžov a lakov v červených farbách, ktoré sú veľmi sviatočné a vyzerajú super luxusne. Takýmto darčekom zabijete dve muchy jednou ranou.
Okrem toho by som vám doporučila aj niečo pekné vo vintage obaloch, ako sú rôzne krémy na ruky alebo krásne a voňavé sprchové gély.
No a kto by netúžil napríklad po takej Naked paletke? Ak je veľká varianta pre vás príliš drahá, skúste to s mini basic, ktorá obsahuje všetko matné a základné farby, čím je úplne ideálna a takýto darček by  potešil aj mňa.
K vlasom sa veľmi vyjadrovať nechcem, pretože je to pre mňa citlivá téma, no vrelo odporúčam dobre známu kefu na vlasy s názvom Tangle Teezer, ktorá vám zmení život.
Ak si už nie ste istý jednotlivými produktami, môžete siahnuť aj po darčekových kazetách. Veľmi super sú aj tie od drahších značiek, ktoré obsahujú nejaké miniatúrky a tak si môže dáma alebo pán vyskúšať, či sa mu daná značka oplatí kúpiť vo väčšom. A ak už predsa len neviete akú kozmetiku vybrať, zvoľte niečo nekozmetické a predsa s ňou spojené, ako je napríklad kozmetická taštička na všetky kozmetické poklady alebo štýlové uteráčiky pre štýlovú ženu.



Moje posledné tipy pre vás budú spadať do kategórie oblečenia. Táto kategória je však trochu ošemetnejšia, pretože nikdy neviete, či sa do vkusu dotyčného trafíte a či sa mu vybraný kúsok bude páčiť. Na istotu môžete staviť predovšetkým s takými druhmi oblečenia, ktoré môže nosiť na doma, ako je napríklad pyžamo. Krásne a teplé pyžamko sa zíde každému, hlavne v zime a aj tu môžete popustiť uzdu fantázii. Nemusí to byť len niečo nudné a jednofarebné. Pokojne to môže byť niečo farebné, zábavné, s infantílnym motívom a nezáleží na tom, či má osoba, ktorej ho darujete 15 alebo 30. Ak je aspoň trochu bláznivá, zamiluje si ho. Skvelou alternatívou, pre tých šialenejších je tzv. onesie alebo kombinéza, ktorá je perfektná nie len na spanie, ale aj na také bežné chillovanie po byte. Jednu takú dostanem aj ja a už sa jej neviem dočkať :P Podobný cencúli, ako som ja, sa môžu potešiť aj rozkošným papučiam. V dnešnej dobe ich zoženiete v tých najrôznejších prevedeniach a za smiešne ceny, a je to teda tzv. budget friendly gift, ktorý vašu peňaženku určite nezruinuje. Aj tu môžete pri vyberaní prejaviť dávku kreativity a vybrať také, ktoré dotyčnému napovedia, že ste na neho mysleli. No a keď už sme pri cencúľoch a zime, ja sa v noci nezaobídem bez hrubých ponožiek, tie sú pre mňa must have dokonca aj v lete. Dostávať ponožky na Vianoce bola kedysi väčšinou doména mužov, no pri ich momentálnom výbere, ktorý je mimochodom neskutočný, sa krásnym, teplým, huňatým ponožkám potešia ak dámy. S darovaním čiapok si nie som taká istá, pretože to môže byť trochu riskantné, no šály a šatky, tie sú podľa mňa perfektné. Ďalšia záležitosť, ktorá nemusí byť totálne finančne alarmujúca a ktorá  má nespočet možností vo farbách, vzoroch, strihoch, štýloch, materiáloch. Veľmi krásny výber má tento rok v zimnej kolekcii H&Mko, takže vrelo odporúčam ísť sa na ne mrknúť. No a zakončila by som to šperkami, alebo bižutériou, ktoré potešia skoro každú ženu. Ak si nie ste istý, aký druh, voľte skôr decentnejšie a menej výrazné kúsky, ktoré obdarovaná možno využije skôr, ako niečo príliš extravangantné, no ak je do takýchto vecí blázon, tak potom určite choďte do toho.

A aké sú vaše tipy na darčeky?
Máte už všetko nakúpené alebo sa stále snažíte niečo vymyslieť?
Prajem pekný zvyšok týždňa
Obrázky dostupné na www.polyvore.com


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára