pondelok 8. decembra 2014

|Easy&Perfect Home Manicure/Ako si urobiť jednoduchú a skvelú manikúru aj doma|

Krásny pondelok prajem,
tak konečne je to tu. Posledný týždeň môjho pobytu v Prahe. Užila som si to tu strašne krásne, spoznala kopec nových a zaujímavých ľudí, no je pomaly čas ísť domov. Každá rozprávka má svoj koniec no nie? Ako ste si inak užili Mikuláša? Dúfam, že ste poslúchali a dostali niečo dobré :P
V dnešnom príspevku by som vám chcela ukázať zopár tipov na perfektnú a jednoduchú manikúru, ktorú si môžete vykúzliť aj v pohodlí svojho domova. Nebude to ukážka nechtov, ale skôr zopár rád, čo robiť, aby vaše pazúriky vydržali dlhšie krásne a sexy.
Prajem vám príjemné čítanie ;)

Takže, úplne na začiatku si vždy nechty pred akýmkoľvek lakovaním opracujem. Niekedy používam len pilník na jemné opracovanie hrán, inokedy aj klieštiky na menšie zostrihanie, prípadne drievko na zatlačenie nechtovej kožičky. Neverili by ste, ako krásne to zväčší plochu nechta. Obrusovanie povrchu nechtov nepraktizujem, pretože vždy ich mám potom veľmi krehké a neskutočne sa lámu. Maximálne som ochotná na nejaké to vyleštenie, ale to už sa mi musí veľmi chcieť. No akokoľvek to praktizujete vy, je to dôležitý krok, aby stál výsledok vo finále zato.


Druhý krok som do svojej rutiny pridala len pomerne nedávno. Poradila mi ho kamarátka, za čo som jej veľmi vďačná, pretože fakt funguje. Odmastenie nechtov pred lakovaním je tiež dôležité, no vždy som si myslela, že odlakovač na to stačí a strašne som sa mýlila. No a tak som začala používať izopropyl alkohol a fakt to funguje. Podklad priľnie skvelo a lak tak vydrží aj o 1-2 dni dlhšie, čo je pri mojich nechtoch a ich namáhaní dosť veľa.


Zistila som, že trojkroková rutina mi vyhovuje a preto už nejaký čas nedám dopustiť na podkladovú bázu. V súčasnosti je na trhu nespočetné množstvo týchto báz, rôznych značiek a cenových relácií, takže si stačí len vybrať. Radiť vám však tú najlepšiu nebudem, pretože aj ja stále skúšam nové a hľadám lepšie. No verte mi, že je veľký rozdiel, ak podklad nepoužijem. Lak mi vydrží na nechtoch o dosť menej, pretože sa nemá na nechte ako uchytiť a tak sa rýchlo olúpe.


Po podklade už prichádza na rad samotné lakovanie farbou, na ktorú máte práve chuť. Zvyčajne používam dve vrstvy, v  prípade, že je lak dobrý, vo výnimočných prípadoch jednu, ak je veľmi dobrý a ak je na hovno, tak aj tri, ale takýto lak zvyčajne nepoužijem viac ako 2x v živote, aj keby sa mi tá farba neviem ako páčila. To si ju už radšej zoženiem od inej značky.


Lakovaciu procedúru vždy zakončujem topcoatom na rýchlejšie schnutie, pretože moja trpezlivosť sa rovná nule. Vždy keď to risknem bez topcoatu, dopadne to katastrofálne a doteraz nechápem, ako som bez tohoto produktu mohla existovať. Samozrejme, že ani s ním to netrvá 5 minút, no do hodiny mám spravenú celú manikúru, ktorá je suchá a to je u mňa veľký úspech. Samozrejme pár krát som spravila tú chybu, že som si lakovala nechty 15 minút pred odchodom do mesta a mám pocit, že sa asi nepoučím a pár krát si to zopakujem :D


Nikdy som nebola v lakovaní dobrá, ruky sa mi vždy trasú akoby som mala Parkinsona, takže bez konečných úprav odlakovačom to nejde. Inak by to vyzeralo otrasne. Kedysi som to robievala pomocou tyčinky do ucha, čo veľmi nefungovalo, ak mi lak zašiel do medzier medzi nechtami a pokožkou. Potom som si jeden čas kupovala také tie korekčné perá od Essence, ktoré boli fakt super, ale keďže používam väčšinou výrazné farby, dlho nevydržali a hneď boli celé upatlané a bolo to potom ešte horšie. Nakoniec som niekde na nete videla trik použitia štetca na pery, ktorý si postupne namáčate do odlakovača a keďže je tenučký, krásne ním odstránite prebytky laku aj na tých najnedostupnejších miestach. 


Tento krok je pre mňa tiež novinkou a nepraktizujem ho stále, ale hlavne v prípadoch, ak sa mi zdá, že mám nechtové okolie príliš vysušené od odlakovania a iného namáhania. Kožička sa potom nádherne leskne a neolupuje sa. Taktiež mám menšiu chuť si potom enchty okusovať, čo už ako viete, je môj veľký hnusný zlozvyk.


No a nakoniec nesmiem zabudnúť ani na nakrémovanie celých rúk, čo je pre mňa veľmi dôležité hlavne v zime. Momentálne prechádzam nelakovacou fázou a už nejaký čas som nepoužila ani odlakovač, no ruky a nechty mám neustále vysušené vplyvom počasia a bez krému by som bola totálne stratená. 


Dúfam, že vám týchto zopár rád aspoň trochu pomohlo a že som vás obohatila aspoň o jednu novú vedomosť. Dajte mi vedieť, ako to potom dopadlo ;)
A ak máte nejaké tipy navyše, zanechajte mi koment, budem rada :*


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára