pondelok 20. apríla 2015

|Chanel Rouge Coco Review|

Krásny pondelok vám prajem,
dúfam, že ste mali skvelý víkend. Ja som ho opäť preležala, pravdepodobne s nejakou chrípkou alebo iným nepríjemným vírusom. Neznášam, keď som jeden deň fit, potom príde víkend a boom. Z ničoho nič. Síce bolo škaredšie počasie, no stále si viem predstaviť lepšie tráviť voľné dni. Už aby som bola na nohách. Inak, ak ste si ešte nevšimli, na blogu prebieha jarná giveaway, v ktorej môžete získať kopec skvelých a ťažšie dostupných produktov, tak sa neváhajte zapojiť. A možno motyka vystrelí :)
Dnes som sa rozhodla zrecenzovať jeden high-end produkt, ktorý je ešte tak trochu horúci, keďže sa dostal na trh len pomerne nedávno, zhruba v období február-marec. Uvedomujem si však, že táto recenzia asi nebude pre všetkých, čo úplne chápem, preto dúfam, že si užijete aspoň pekné fotografie.


Každá z vás má určite nejaký kozmetický sen, ktorý by si raz rada splnila, no je buď u nás nedostupný, alebo v tom častejšom prípade hrozne drahý. A presne takýmto mojim snom bolo kúpiť si raz Chanel rúž. O červenom Chanelíku som snívala už ako malé dievčatko. No a nedávno som si tento malý sen splnila. Počas hriešne dobrých nákupov v Auparku som využila zľavu vo Fann parfumérii a vybrala si rúž z novej kolekcie, kde každý jeden z nich nesie názov/meno, podľa niekoho, kto bol veľmi blízky Coco Chanel. Svetlo sveta tak konečne uzrelo 24 nových odtieňov s veľmi zaujímavými názvami. Osobne mám veľmi rada, ak sa dekoratívne produkty pomenuvávajú menami a nie len fádnymi číslami. Určite mi dáte za pravdu, že to jednak lepšie vyzerá a ľahšie sa to aj pamätá ak chcete niekomu daný produkt odporúčať a nemáte ho po ruke. Ale to len tak na okraj, trochu nepodstatná vec.


Čo už je o niečo podstatnejšie je to, ako daný produkt vyzerá a aká je jeho kvalita. Balenie rúžov je ako vždy veľmi elegantné. Čierna klasika v kombinácii so zlatom, čím sa teda nedá nič pokaziť. Čerešničkou na torte je biele logo Chanelu na vrchnáčiku. Celkovo je teda obal veľmi decentný a chic, proste niečo, čo doslova kričí o vytiahnutie z kabelky a prevetranie.


Veľmi sa mi páčia červené odtiene Chanelu, no keďže nie sú tieto rúže práve najlacnejšie, bála som sa voliť výraznejší odtieň, ktorý by som možno ani nikdy z poličky nevytiahla. Preto som stavila na najistejšiu voľbu a to veľmi neutrálny nude hnedastý odtieň s názvom Adrienne (402). Je to presne ten typ farby, "moje pery, ale o kúsok lepšie". Vedela som, že takouto farbou určite nič nepokazím a môžem ju nosiť kedykoľvek, kdekoľvek a s akýmkoľvek líčením. Hodí sa teda ku všetkému, na denné a jemné líčenie, ale aj k výraznejším dymovým očiam na večer do mesta. S touto farbou sa taktiež nemusím báť aplikácie bez zrkadla.


A aká je teda kvalita rúžu?
Vôňou mi rúž pripomína kozmetiku, ktorú kedysi pred dvadsiatimi rokmi používala moja mamina. Mne osobne to však neprekáža, pretože mám rada tieto starecké parfemácie. Po konzistenčnej stránke je rúž príjemne maslový, hydratačný a nevysušuje, naopak pery krásne hydratuje. Výdrž je však taká klasická, ako u všetkých iných hydratačných rúžov. Keďže sú krémovejšie, stačí nejaké to jedlo a pitie a sú fuč.
Oplatí sa teda za tú cenu?
Povedala by som, že ani nie. Prepáč Chanel, ale je to tak. V drogérii nájdete kopec skvelých značiek rúžov, ktoré stoja desatinu jeho ceny a spravia vám podobnú, ak nie rovnakú službu. Tento rúž podľa mňa nie je nič výnimočné, z čoho by som sa posadila na zadok a naozaj si človek platí len za dizajn a značku, čo je teda na ňom jediná výnimočná vec.


Takže, čo dodať na záver? Áno, Chanel rúže sú naozaj veľmi krásne, štýlové, majú príjemnú konzistenciu, no čakala som od nich možno o niečo viac. Keďže som jeden taký vždy chcela a svoj sen som si splnila, kúpu určite neľutujem. Používam ho dosť často a stále ho nosím so sebou v kabelke, takže až tak strašná investícia to nebola. No na druhej strane, ak máte obmedzený rozpočet, určite nemusíte ľutovať, že žiaden nevlastníte. V drogériách dnes nájdete hŕbu fantastických rúžov za skvelé ceny. To, že je niečo extrémne predražené, ešte nemusí byť tak úplne najlepšie.
Už v stredu sa môžete tešiť na ukážku líčenia s týmto krásavcom ;)
A čo vy a drahšia kozmetika? Používate? Preferujete? 
Čo si myslíte o tom, je drahšia kozmetika lepšia, alebo je to všetko len reklamný ťah a platíme si za značku a nie kvalitu?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára