streda 11. novembra 2015

|Ziaja z olivového listu|

Čaute žienky,
vítam vás u ďalšieho článku, ktorý bude dnes venovaný recenzii hneď niekoľkých Ziaja produktov. Ešte koncom leta sa ku mne na testovanie dostalo niekoľko produktov z jej novej olivovej rady a myslím si, že je ten správny čas, aby sme si o nich konečne niečo povedali. Začnem teda tým, čo mne osobne veľmi nesadlo a postupne prejdem k produktom, ktoré som si z tejto rady veľmi obľúbila. Keďže bude produktov hneď niekoľko, pôjde o niečo zdĺhavejšiu recenziu ako obyčajne, tak sa príjemne usaďte, nalejte si kávu alebo čajík a dáme sa do toho!


O čistiacich olejoch sa toho v našich končinách veľa nepopísalo, preto ma myšlienka takéhoto produktu veľmi zaujala. Je určený na suchú a citlivú pokožku a možno ho použiť na telo aj pleť, avšak osobne som ho skúšala používať len na pleť.
Tento olej by mal vašu pokožku nie len vyčistiť, ale aj zabraňovať strate vody z pokožky. A čo je skvelé, možno ho používať aj do kúpeľa. Po jeho použití by mala byť pokožka hladká a hydratovaná.


Zloženie: Helianthus annuus Seed Oil, MPA - Laureth Sulfate, Laureth - 3, Laureth - 7, Citrate, Olea europea Fruit Oil, Propylene Glycol, Olea europea Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, BHA, CI 42090, CI 19140

Olej má samozrejme olejovitú konzistenciu žltkastej farby, ktorá po kontakte s vodou vytvorí miernu penu. Má príjemnú, sviežu vôňu, ktorá vašu pleť/pokožku krásne prevonia. Keďže osobne netrpím citlivou pokožkou, neviem, či v takomto prípade nebude parfemácia dráždivým faktorom.


V prvom rade som si myslela, že ide o typ oleja, ktorý bude možné používať na odličovanie, avšak popis uvádza, že je nutné vyhnúť sa kontaktu s očným okolím, takže na očný make-up ho použiť nemožno.
Preto som ho používala len na pleť, ktorá bola po opláchnutí krásne hydratovaná, nebola mastná a olej ju naozaj pekne vyčistil.
Lenže ako človek s mastnou pleťou som neskôr pozorovala, že sa mi po jeho použití mastenie pleti zhoršilo a taktiež sa mi vyhádzalo zopár vyrážok. Ale beriem to s rezervou, pretože produkt nie je primárne určený pre môj typ pleti, takže zatracovať ho určite netreba.

Cena: 8,16€.


Ďalší produkt z tejto rady je určený na odstraňovanie make-upu. Nie je uvedené, na aký typ pleti je vhodný, takže predpokladám, že sa môže používať na všetky typy.
Ide o dvojfázový odličovač vodeodolného make-upu, ktorý je nutné pred použitím pretrepať, aby sa olejovitá zložka spojila s vodnou a odličovač teda fungoval ako má.

Zloženie: aqua, Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Hexyl Laurate, Tocophenyl Acetate, Olea europea Seed Oil, Ricinus communis Seed Oil, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Olea europea Leaf Extract, Sodium Benzoate, 2 - Bromo - 2 - Nitropropane - 1,3 - Diol


S dvojfázovými odličovačmi veľa skúsenosti nemám, no tie, ktoré som skúšala mu boli v čistiacej schopnosti dosť podobné. Odličovač dá dole naozaj všetok make-up a poradí si aj s veľmi tvrdohlavou maskarou. Neobsahuje parfémy a nemal by štípať oči, no stalo sa mi pár krát, keď mi vošlo viac odličovača do oka, že to trochu zaštípalo.
Na tomto produkte mi však vadia dve veci. Prvou a dosť podstatnou je balenie. Neviem, možno som len ja nešikovná, no vždy keď si ho dávam na odličovací tampónik, vylejem kopu produktu na seba čalebo na zem. Ak ste už produkt alebo jemu podobný skúšali, dajte mi vedieť, či som to naozaj len ja, alebo sa vám to stalo tiež.
Druhou dosť otravnou vecou je, že po odlíčení je komplet celá pleť mastná, akoby natretá olejom. Bežne sa mi po odlíčení nikdy nechce umývať si tvár nejakým gélom, či iným čističom, no po použití tohto produktu je to nutnosť a to ma dosť otravuje.

Cena: cca 3,41€.


S nasledujúcim produktom som naozaj veľmi spokojná a používam ho pomerne často. Ide o gélový exfoliačný scrub. Tento scrubík by mal pokožku vyhladiť a zároveň osviežiť. Mikročiastôčky pleť očistia tak, že zabránia opätovnému vzniku čiernych bodiek a oleuropeínu, ktorý funguje ako antioxidant, by ju mal zasa upokojiť.

Zloženie: aqua, Polyethylene, Glycerin, Propylene Glycol, Olea Europea Leaf Extract, Panthenol, Sodium Olivamphoacetate, PPG - 26 - Buteth - 26, PEG - 40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxypropyl, Methylcellulose, Carbomer, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Cl 47005, Cl 42090, Cl19040


Scrub má úplne úžasnú vôňu, ktorá mi pripomína citrusy, citrónovú trávu alebo čosi podobné. V podstate ide o čistiaci gél, v ktorom sa nachádzajú jemné, peelingové čiastôčky. Tie pleť krásne "ošmirglujú", no zároveň sú voči nej veľmi šetrné. Mnohí si môžu myslieť, že takýto produkt nemôže byť pre pokožku dobrý, no ešte sa mi nestalo, aby bola moja pleť po jeho použití začervenalá alebo opuchnutá. Po umytí vodou je krásne vyčistená a odmastená.

Cena: cca 5€.


Posledným produktom, ktorý som mala možnosť vyskúšať bol balzam na pery, ktorý vonia veľmi podobne a chutne ako exfoliačný gél. Neviem, či si ešte pamätáte, ako som pred nejakým časom opisovala balzam s kokosom, z ktorého som nadšená nebola, pretože bol ako mlieko a veľmi sa nevstrebával. Tak tento je úplný opak. Je priesvitnej konzistencie, krásne pery hydratuje a zanecháva ich nádherne lesklými. Cenu vám presne povedať neviem, ale predpokladám, že sa pohybuje v cenovej relácii okolo 2€, ako asi všetky balzamy od tejto značky.


Na záver teda dodám, že do olivkovej rady sa radí ešte koncentrovaný výživný krém a regeneračná pleťová maska s kyselinou hyaulurónovou, takže určite si tu nájde každý to svoje. Mne osobne nesadli úplne všetky produkty, no s exfoliačným gélom a balzamom na pery som maximálne spokojná a používam ich naozaj pravidelne, čo ma utvrdzuje v mojej spokojnosti.

A čo vy? Poznáte túto novú radu?
Skúšali ste už niečo?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára