sobota 30. marca 2013

Good Luck Talisman

Veríte v talizmany? Predmety, ktoré nám majú priniesť šťastie a ochranu v živote?
Ľudia boli od pradávna vedený k tomu, aby v niečo verili a svoju vieru upierali aj v tieto neživé predmety, pričom boli presvedčení, že magická sila talizmanov ich ochráni pred zlými silami.
Určite aj v dnešnej dobe sa nájdu mnohý z vás, ktorý veria v ich moc alebo vlastnia predmet, ktorý je pre vás určitej sentimentálnej povahy a nosíte ho stále so sebou. Iný zas veria v silu povier a rituálov, ako napríklad, "keď si oblečieš niečo naopak budeš mať šťastie" alebo "keď vysypeš nechtiac soľ zo solničky, musíš ju tri krát hodiť za seba" a podobne. Mnohý ľudia určite v niečo veria a chcú veriť, pretože je to potreba tak stará, ako je ľudstvo samé. 
Téma talizmanov ma napadla potom, ako som pri upratovaní objavila tri prívesky skarabeov. Priniesli sme si ich s priateľom ešte pre dvoma rokmi z Egypta a odvtedy sa len tak povaľovali na poličke. Preto som sa rozhodla, spraviť si tri náramky pre šťastie, pretože skarabeus je symbolom šťastia. Takto môžem mať vždy nejaký talizman pri sebe.




Čo som použila:
  • korálky v tvare skarabea
  • obyčajné korálky
  • niečo na vytvorenie zapínania
  • kliešte
  • nožnice
  • šnúrku
  • silón (ktorý na foto nie je)



Postup je úplne jednoduchý. Šnúrku, ktorú si zvolíte nastriháte na tri rovnako dlhé kusy, tak aby sedeli na vaše zápästie. Musíme však brať ohľad na to, že sa použije viac šnúrky, ako je dĺžka zápästia, preto je dobré zdvojnásobiť dĺžku každej šnúrky. Potom šnúrky zauzlíte dokopy, v prípade, že chcete upevňovať malé koráliky ako ja, zviažete s nimi dokopy aj silón (ten som musela použiť len v prípade modrých náramkov, lebo šnúrka by cez tie malé koráliky neprešla). Potom už len zapletáte ako to je na hornom obrázku. Je to strašne jednoduché. No a výsledok stojí zato :)

Neskôr som sa rozhodla, že na dve náramky použijem ako zapínanie starý gombík. A rovnako na hnedý náramok som použila hnedé gombíky zo starej blúzky. Vždy keď mám nejaké staré oblečenie, ktoré chcem vyradiť, najprv z neho odstránim všetko, čo je ešte ako tak použiteľné. 




Tak čo vy nato? Páčil sa vám tento príspevok? Veríte v talizmany a máte nejaký konkrétny?

XO, Nicka

Obrázky dostupné na www.pinterest.com


your photo name

2 komentáre:

  1. Kzdysi som mala talizman, ale potom som na to akosi prestala verit. Ale v kutiku duse si myslim, ze to ma nieco do seba a tento tvoj este aj dobre vyzera :):)
    http://lavend-er.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem :)
    Inak mas zaujimavy blog...Asi ta budem sledovat ;)

    OdpovedaťOdstrániť