pondelok 5. januára 2015

|Ziaja Manuka Tree|

Želám vám krásne pondelkové ráno,
vždy som bola veľkým fanúšikom dekoratívky, no v poslednej dobe sa stále viac a viac zaujímam o rôzne produkty na pleť. Bude to pravdepodobne spojené s kolísaním stavu mojej pleti počas rčných období. Momentálne prechádzam tou horšou fázou, čo je spôsobené neustálym prechodom z chladného vonkajšieho prostredia do teplého, vysušeného interiéru, čo dáva pleti fakt zabrať. Plus je tu ešte to neustále vylihovanie pred telkou a napchávanie sa všetkým možným z nudy.
Ako iste viete, vždy sa veľmi teším na nové produkty, s ktorými značka Ziaja príde a moja radosť je tentoraz o to väčšia, že v Optime v Košiciach otvorili prvý predajný stánok, kde sú k dispozícii aj také produkty, ktoré na Slovensku a v Čechách doposiaľ ešte neboli. Ich sortiment ma fakt milo prekvapil a už teraz sa neviem dočkať, až budem môcť vyskúšať niečo nové. Ešte koncom minulého roka mi zo Ziaje poslali dva výrobky z novej rady určenej na mastnú a zmiešanú pleť a dnes som sa rozhodla, že vám ich konečne zrecenzujem.



Mastnou a na akné náchylnou pleťou dnes netrpia len teenageri, akoby si to mnohí mohli myslieť. Je to totiž problém, ktorým trpí aj väčšina dospelých, čo môžem z osobnej skúsenosti potvrdiť. Moja pleť nebola nikdy horšia ako v posledných pár rokoch a to mi už ťahá na tridsiatku. Nepríjemné nadbytočné mastenie je sprevádzané ešte nepríjemnejšími hlbokými a boľavými vyrážkami, ktoré po sebe často zanechajú aj nejakú tú jazvu. Nadmerné mastenie pleti je spôsobené buď hormonálnou nerovnováhou alebo zlou životosprávou. Mne osobne sa pleť zhoršuje hlavne v období menštruácie, ale aj po nadmernej konzumácii sladkostí, chipsov a podobných somarín, ktoré obsahujú veľa tukov. 


Nová rada dostala názov Manuka tree a to podľa čajovníkového stromu Manuka, ktorého listy obsahujú oleje s jedinečnými antimikrobiálnymi, antimykotickými, protialergickými a protizápalovými účinkami, vďaka čomu sú vhodné pre aknóznu a mastnú pleť. V tejto novej rade nájdete päť výrobkov, ktoré majú napomáhať v boji proti akné a to normalizujúci čistiaci gél, adristrigentné pleťové toniku, normalizujúci denný krém, exfoliačný nočný krém a hĺbkovo čistiaci peelingový krém (po anglicky sa píše, že je to pasta).

Toto ste možno ešte nevedeli: Ker/strom Manuka, Leptospermum scoparium (balmín metlastý), pochádza z oblasti protinožcov, teda Autrálie, Tazmánie a Nového Zélandu. Je to vždy zelená rastlina, ktorá dorastá maximálne do výšky 4 metrov. Liečivé účinky nemajú len samotné listy, ale aj ďalšie časti rastliny, ako napríklad kôra, ktorá sa používa k liečbe bronchitídy, či med z kvetov, ktorý je výborný na čistenie rán.


Ako som už na začiatku spomínala, na vyskúšanie som dostala dva výrobky. Prvým bol normalizujúci čistiaci gél na každodenné použitie. Obsah produktu je 200ml a vyjde vás na cca 3,33€. Je určený nie len na mastnú a aknóznu pleť, ale aj zmiešanú, čo sa hodí v mojom prípade, keďže mám na pleti hlavne v zime, zopár suchších miest. Aplikácia spočíva v nanesení malého množstva produktu na vlhkú pleť, v rozmasírovaní krúživými pohybmi a následnom opláchnutí. V popise sa uvádza, že gél pleť hĺbkovo zbaví nečistôt, upokojuje ju v prípade podráždenia a začervenania, a zároveň by ju mal zvláčňovať a hydratovať


Už po prvom použití som zistila, že gél je fakt sila. Nanášala som ho na vlhkú pleť vždy v sprche a okamžite som pocítila akoby mierne chladil, okrem toho krásne vonia, má skvelé čistiace účinky, pričom je pleť okamžite hebká, zbavená nečistôt a hlavne odmastená a pripravená na na ďalší krok starostlivosti. Za jedinú nevýhodu v mojom prípade považujem to, že je až príliš čistiaci a dosť mi zvýraznil suché miesta, a doslova ich až vysušil. No v prípade vyrážok je táto schopnosť vítaná. Pri taktomto type produktov musím veľmi dávať pozor na prehnané čistenie, inak sa moja pleť dostáva do kolapsu a nastáva ešte zvýšenejšie mastenie. Takže každodenná aplikácia u mňa nebola možná a vhodná. Inak však nemám k produktu ďalšie výhrady, je to skvelý produkt a ak netrpíte takýmito problémami ako ja, môže vám vyhovovať geniálne.




Druhým produktom je exfoliačný nočný krém s obsahom 50ml za cca 4,03€. Krém má exfoliačné účinky vďaka 3% kyseline mandľovej, ktorá spôsobí odlupovanie povrchovej odumretej pokožky a zbezpečí jej následnú regeneráciu. Výťažky z listov Manuka zas pôsobia antibakeriálne a glukonát zinku redukuje prejavy akné a čiernych bodiek, ako aj rozšírených pórov. Okrem toho by mal krém zjednocovať farbu pleti, hydratovať pleť a zlepšovať je pevnosť a pružnosť.
Na internete sa môžete dočítať veľa o účinkoch kyseliny mandľovej, pričom mňa dosť prekvapilo zistenie, že redukuje vrásky u ľudí, ktorý ešte stále trpia akné, ale už sa u nich prejavujú aké také známky starnutia. Na svojej pleti som to však zatiaľ nejako nezaznamenala, pretože na to by som krém musela určite používať dlhodobejšie, no iné účinky som si všimla. Čo sa vyrážok týka, tak tie sa mi momentálne robia stále, ale pripisujem to hlavne zlému stravovaniu, keďže ich mám po celom tele a nie len na pleti. Avšak, ak po ich vytlačení na ne nanesiem tento krém, ráno sú takéto miesta vysušené, i keď s chrastičkou, no tá sa však po 1 - 2 dňoch zlúpne dole bez jazvyčky. Po nanesení krému, ktorý sa mimochodom vstrebáva okamžite a nezanecháva žiadny lepivý pocit, je pleť ráno krásne vypnutá, hladká a menej fľakatá. Čo sa vône týka, tak tá je podobná ako u gélu, vonia mi veľmi liečivo, čajovníkovo a sviežo, no viem si predstaviť, že nie každému musí vyhovovať.

Celkové hodnotenie:
Rada Manuka Tree ma milo prekvapila. Pleť je krásne vyčistená, odmastená, i keď v prípade suchších miest trochu presušená. Produkty nádherne voňajú, sú cenovo dostupné, stačí z nich fakt málo a ako vždy majú krásne jednoduché obaly. V porovnaní s inými značkami, za cenu asi 17€, čo je cena za dokopy všetky produkty tejto rady, dostane vaša pleť celkom slušnú starostlivosť a to už je čo povedať. Osobne však aj napriek tomu ostávam väčším fanúšikom rady Sensitive, ktorá bola k mojej pleti o niečo citlivejšia a nebola parfémovaná. Otázkou však ešte ostáva, ako bude rada Manuka vyhovovať mojej pleti v lete, kedy sa potýka s úplne inými problémami ako teraz.
Produkty zakúpite v predajnom stánočku v Optime v Košiciach.

Poznáte túto novú radu Manuka? Mali ste možnosť niečo vyskúšať?
S ktorou radou značky Ziaja ste spokojné vy milé dámy?
Dúfam, že príspevok bol dostatočne vyčerpávajúci, no ak nie a máte nejaké otázky, pokojne mi zanechajte dole komentár ;))


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára