streda 8. apríla 2015

|Max Factor Face Finity Primer Review|

Krásne ránko prajem,
v dnešnom príspevku si povieme niečo o skvelom primery/báze pod make up od Max Factor. Musím sa priznať, že bázy veľmi nepoužívam a doposiaľ som vyskúšala len tri, no žiadna z nich ma neohúrila. Čo mi na nich vždy vadilo bola ich silikónová konzistencia, ktorá je síce na dotyk veľmi príjemná, ale neskutočne mi upchávala póry a spôsobovala mi tvorbu vyrážok. Takto som teda zistila, že sa podobným produktom na báze silikónov musím oblúkom vyhýbať. Ak s tým problémy nemávate, tak ste šťastná žena. Ďalšie ich negatívum som videla aj vo výdrži, ktorá v prípade mojej mastnej pleti nebola vôbec dobrá. A o aplikácii make upu ani nehovorím. Takže suma sumárum, dlho som bázy v obchodoch prehliadala, až dokiaľ som na stojanoch Max Factor neobjavila tento Face Finity.


Prečo ma teda tak zaujala? Po prečítaní obalu som zistila, že neobsahuje silikóny, ale je vyrobená na báze výťažkov z kozieho mlieka. Po vyskúšaní na ruku ma jej konzistencia zaujala natoľko, že som sa rozhodla dať jej šancu.


Báza má ľahkú, stredne vodnato-mliečnu konzistenciu, ktorá sa ľahúčko rozotiera a okamžite vstrebáva. Pleť po nej nie je mastná, lepkavá a nezanecháva na nej ani žiaden iný zvláštny pocit. S make upom spolupracuje veľmi pekne a to aj vďaka jej rýchlej schopnosti vstrebať sa. Spočiatku som si myslela, že mi bude vadiť jej "vôňa" (trochu mi smrdí), ale na pleti ju vôbec necítim, čo je dobre, pretože inak by som ju nebola schopná používať. Báza obsahuje aj ochranný faktor SPF20, čo sa hodí hlavne v lete a vďaka čomu bude vaša pleť vždy chránená pred škodlivým žiarením, ktoré spôsobuje predčasné starnutie pokožky.


Produkt sa nachádza v sklenenej fľaštičke a vyzerá rovnako ako make up. Nadávkovať si ho môžete pomocou pumpičky, ktorá je nie len praktická a dávkuje veľmi malé množstvo produktu, ale je aj veľmi hygienická, keďže bázu nemusíte loviť prstami. Stačí ho naniesť naozaj málo, dve-tri malé pumpičky vystačia na celú pleť, takže vám produkt môže vydržať aj niekoľko mesiacov. A za cenu okolo 12-14€ (závisí od toho kde ju kupujete) sa táto báza naozaj oplatí.



No a na tejto fotografii už môžete vidieť mak up po celom dni od šiestej rána, pričom som na sebe nemala žiaden púder. Určitý lesk tam je a samozrejme aj pohyb make upu a nie je to už to čo na začiatku, ale keď zoberiem v úvahu, akoby som vyzerala bez bázy, tak je to omnoho lepšie, ako bez nej.


Táto báza ma teda vcelku veľmi milo prekvapila. Make up s ňou naozaj vydrží na pleti omnoho dlhšie a mám pocit, že sa počas dňa aj menej hýbe. Určite to nie je 100%, kvôli mojej extrémne mastnej pleti, no aj napriek tomu som zaznamenala určitý rozdiel. Bojím sa ju používať každodenne, predsa len je to báza a čím viac toho máte na tvári, tým viac sa póry upchávajú a pleť sa viac premasťuje, takže ju používam iba na špeciálne príležitosti. No aj napriek tomu som rada, že som tento produkt objavila. Viem si predstaviť, že suchšej pleti môže vyhovovať geniálne.

Aké sú vaše skúsenosti s bázami?
Používate alebo sa im radšej vyhýbate?
Máte nejaký dobrý tip na nesilikónovú bázu?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára