piatok 28. marca 2014

|Movie Tips #1|

Helloooo,
ako sa máte? Čo porábate? Ja sa snažím nejako zabiť nudu, v čom by mi pomohol nejaký dobrý filmík, ale momentálne nevyšlo nič, čo by stálo za to pozrieť si to :)
Ako ste na tom s chodením do kina? Chodíte tam často alebo naopak vôbec? Kedysi som do kina nechodievala, no za posledné 3 roky zvyknem zájsť na niečo "dobré" tak raz za 2-3 mesiace, a to hlavne podľa toho, čo dávajú a či ma niečo zaujme. V nasledujúcom príspevku vám ukážem zopár filmov, ktoré som nedávno videla a vcelku sa mi páčili.
So, enjoy!

How I Live Now je film natočený podľa novely Meg Rosoff. Ide o príbeh mladej rebelantskej američanky Daisy, trpiacej OCD, ktorú otec pošle za rodinou do Anglicka. Spočiatku znechutená a znudená Daisy, tak trochu nahnevaná na celý svet, si postupne zamiluje idilické prostredie vidieka, ako aj ľudí s ktorými žije. Ústredným motívom celého príbehu je rozvíjajúca sa láska medzi Daisy a jej bratrancom Edmondom ako aj Tretia svetová vojna, ktorá ich zastihne nepripravených. Úplne geniálny film, ktorý ma chytil za srdce. Zbožňujem Saoirse Ronan :)
The Hunger Games Catching Fire myslím nemusím predstavovať. Opäť film inšpirovaný novelou s rovnomenným názvom. Tento krát príbeh pokračuje tým, že sa Katniss a Peeta vracajú z hier o život a musia tak absolvovať turné víťazov a popritom predstierať, že sú zamilovaný viac než inokedy. No ďalej už prezrádzať nebudem. Ak sa vám páčila prvá časť, tak táto vás určite dostane.
Carrie je film natočený podľa románu Stephena Kinga, ktorý som čítala keď som mala asi 12 rokov. Hoci nemám rada horory, na tento film som sa obzvlášť tešila a musím povedať, že bol lepší, ako som čakala. A čo ma nadchlo ešte viac bol soundtrack k filmu, ktorý neobsahuje ani jednu pieseň, ktorá by sa mi nepáčila. Je to presne štýl hudby, ktorý v poslednej dobe počúvam najradšej.


Z akčnejších filmov by som spomenula Thor The Dark World, druhú časť, ktorá je podľa mňa lepšia ako prvá. Samotný príbeh je skvelý, milujem tieto scifi komixové rozprávky, a viem si pri nich príjemne oddýchnuť a vyvetrať hlavu. No a sexy mužný Thor je k tomu celému ako bonus :D
I,Frankenstein je film tak na jedno videnie, nenudila som sa no nebola som ani ohúrená, no mohlo to byť aj kvôli tomu, že som ho videla v 3D a keďže sa celý film odohráva v noci, vôbec to nemalo ten správny efekt. Veľmi ma však prekvapil výber herca. V hlavnej úlohe sa predstavil Aaron Eckhart, ktorého som si v tejto role predstaviť nevedela, no bola som milo prekvapená ako mu sadla a tiež ma prekvapilo, že je to teda poriadny kus chlapa, keďže väčšinou hrá samých kravaťákov :D.
V poradí tretím akčňákom bola filmová klasika Robocop, ktorý sa mi páčil a už sa teším na druhú časť. Opäť napínavý scifi film, únik z reality, herec síce neznámy a skôr taký obyčajnejší typ chlapa, no o to mi bola postava sympatickejšia.


We´re the Millers je perfektná komédia s mojou obľúbenou herečkou Jennifer Aniston, ktorá je stále v obdivuhodnej forme. Už dávno ma nič tak nepobavilo a scéna s pavúkom bola the best :D
The Heat, prekvapivo skoro dvojhodinová komédia o šialenej policajtke a upätej agentke FBI. Veľmi vtipné.
Ak máte radi kúzla, naháňačky, Morgana Freemana a sympatických chlapov, Now You See Me je film pre vás.


Gravity som z počiatku ani nechcela vidieť, no nakoniec som bola milo prekvapená ako ma film vtiahol do deja. Prvých pár minú to bolo samé fučanie a nuda, no rozbehlo sa to, ale sklamal ma trochu samotný záver. Čakala som lepší koniec.
Ender´s Game opäť niečo scifi z vesmíru, trochu na štýl Star Wars, After Earth, Spy Kids, proste taká zmeska.

Dúfam, že vás niečo z toho zaujalo, poprípade ak máte nejaký dobrý tip vy, tak sem s ním, budem len rada ;)
Prajem pekný večer


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára