piatok 22. februára 2013

DIY Bracelets

Ahojte,
neznášam zimu a posledných pár dní čakám na oteplenie ako na spasenie :D Nikde sa mi v takom hroznom počasí nechce ísť a tak okrem chodenia do práce alebo nakupovania sedím prevažne doma. Tento týždeň som sa stráááášne nudila a musela som sa už zamestnať nejako inak, ako len pozeraním seriálov. Preto som sa rozhodla, že si vyrobím nejaké pekné náramky na leto, pretože vtedy som stále niekde vonku a k tejto činnosti sa veľmi nedostanem. Dnes vám chcem ukázať jeden tutoriál v pár jednoduchých krokoch. Fotky síce nie sú boh vie čo, ale snáď pochopíte, o čo mi išlo :)) Takže poďme na to :)


Čo budeme potrebovať?
Všetko, čo je na tomto obrázku:



  • silón
  • kliešte (sú dobrovoľné)
  • zicherka
  • koráliky
  • lepidlo (ja používam modelárske)
  • niečo, čo bude slúžiť ako zapínanie
  • šnúrka (či už z tkaniny alebo z kože, či iného materálu, záleží na vás)
  • zabudla som tam priložiť asi najdôležitejší nástroj a to nožnice :D


Postup:

A) prv než začnete, musíte si odstrihnúť primerané množstvo šnúrky (najlepšie podľa hrúbky ruky).  Ak chcete mať náramok len jednoradový tak si odmeriate šnúrku na základe obvodu vašej ruky a dĺžku šnúrky zdvojnásobite. Neskôr uvidíte prečo. Ja som sa rozhodla pre dvojradový, čiže ho mám na ruke omotaný dvakrát. Nesmiete však zabudnúť nechať určitú dĺžku šnúrky navyše, aby ste si vedeli urobiť zapínanie. Radila by som tak 10 cm možno aj viac.
B) potom si musíte odmerať silón, ja mám vždy problém s tým, že ho použijem málo a musím potom niekde uprostred nadviazať nový. Tento náramok sa mi však podaril s jedným kusom silónu, ktorý som si odmerala podľa veľkosti šnúrky a vynásobila veľkosť štvornásobne (čiže silón bol 4x taký dlhý ako šnúrka).


C) tak a môžeme začať. Najskôr je nutné šnúrku zložiť na polovicu a presne na to miesto v strede prevliecť buď gombík (alebo v mojom prípade to bol malý medailón), ktorý bude slúžiť ako zapínanie. Poriadne to zauzlite a ak chcete tak ešte pred zauzlením tam môžete prevliecť silón a ten najprv zauzliť a až potom zauzliť šnúrku. Je to čiastočne vidieť aj na obrázku. Keď to máte poriadne zaistené, zapichnite alebo prevlečte šnúrkou (alebo gombíkom, to už je na vás) zicherku a pripevnite ju najlepšie o vankúšik.


D) na tomto obrázku (je to na čiernom tričku, aby bolo lepšie vidieť silón) je presný postup ako začať robiť slučku. Prvý bod je počiatočný (východzí, v takejto pozícii by mal byť silón pred navlečením každej novej korálky). Druhý bod - silón ide ponad šnúrku, potom sa prevlečie korálik (jeho pozícia by mala byť taká ako na obrázku). Bod tri - silón ide zvrchu smerom doprava a popod šnúrku.


E) záverečný bod (4) spočíva v tom, že keď silón prejde popod šnúrku (bod 3) musí sa prevliecť spätne cez tú istú korálku. Potom ide silón popod šnúrku (na obrázku je nad, ale musí isť pod, aby sme sa dostali opäť na východzí bod 1.


F) bod 5 - takto vyzerá navlečená korálka :)


G) ako to vyzerá postupne


Neskôr som sa rozhodla doplniť náramok o zlaté korálky, aby lepšie vynikol :)

Zapínanie je len na vás, aké si zvolíte. Môžete si buď nejaké kúpiť, alebo si len zviazať konce ako ja :)


Nakoniec ešte použijem modelovacie lepidlo na zaistenie uzlíkov na silóne, ale pre istotu ho aplikujem aj na uzlíky na šnúrke.


Finálny vzhľad:




Dúfam, že vám tento návod aspoň trochu pomohol, ak máte akékoľvek otázky, pridajte ich do komentárov :)

XO, Nicka


your photo name

2 komentáre:

  1. Zelenou nemam rada, ale tohle se mi moc libi :) jsi sikulka a povedlo se ti to. Jsem tvou novou ctenarkou a rada bych te pozvalake sledovani toho meho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem :)nejako clovek musi zabijat cas :D coskoro pridam este fotky dalsich naramkov, ktore som urobila....uz som si ta pridala, mas super blog :)

    OdpovedaťOdstrániť