piatok 7. marca 2014

|Moja súčasná starostlivosť o vlasy|

O chvíľu to bude presne rok, odkedy som robila podobný príspevok a pri porovnávaní toho, čo som používala minulý rok a čo používam v súčasnosti, som zistila, že mi vo výbave zopár vecí pribudlo, ale aj ubudlo. Takže aká je moja momentálna starostlivosť o vlasy?



Takže na začiatok by som začala, ako inak, šampónmi, ktoré momentálne používam. Kérastase vám už predstavovať nemusím, písala som o ňom recenziu TU. Nedávno som si na odporúčanie kúpila Bio pha, o ktorom taktiež chystám niečo málo napísať. Obe šampóniky sú skvelé, výrazne mi pomáhajú v boji s citlivou pokožkou. Kérastase mám síce o čosi radšej (kvalita sa nezaprie), pretože mám po ňom vlasy hebké a lesklé, no Bio pha je na druhej strane úplne prírodný a to nie je na škodu.



Po umytí vždy rada použijem nejaký kondicionér, ktorý robí moje vlasy super hladkými, vďaka čomu ich oveľa ľahšie rozčešem. Medzi moje obľúbené patrí Balea na poškodené vlasy s argánovým olejom, ktorý je úplne špicový a neuveriteľne lacný. Z drahšej verzie mám rada aj Mythic Oil, ktorý bol v Ladyboxe aj so šampónom (ten som však posunula mamke) a po ktorom vlasy voňajú neuveriteľne dobre. No a pred nedávnom som sa po rokoch vrátila ku Gliss Kuru, bezoplachovému kondicionéru, ktorý ani neviem prečo, som prestala používať. Je úplne bombový, vlasy mi po ňom voňajú ešte na druhý deň. Kondicionéry sa samozrejme snažím votrieť (v prípade Gliss Kuru nastriekať) po celej dĺžke vlasov, pričom sa vyhýbam vlasovej pokožke.


Po kompletnom umytí si ešte do vlhkých vlasov votriem vlasové tonikum, buď od Weledy (ktoré mi momentálne došlo, recenzia TU) alebo jednoduchú lopúchovú vodu od Alpi, ktorú som tiež roky používala a znova sa k nej vraciam. Obe majú za úlohu upokojiť skalp hlavy, podporiť rast vlasov, zabrániť ich vypadávaniu a predísť lupinám. Okrem toho krásne bylinkovo voňajú a čo si človek môže viac priať.


No a ako úplne posledné si na končeky nanesiem (keď nezabudnem) vlasový olej. Mám tri, z toho dve sú od Balei, ale jeden používam len v lete na dovolenke ako ochranu pred slnkom. Druhý Baleácky používam asi najviac, je z rovnakej rady ako bol kondicionér a úplne ho zbožňujem. Drahšia verzia je BC Oil od Swarzkopfu, ktorý je taktiež skvelý, ale účinky ma porovnateľné s Baleou, takže ak chcete ušetriť, voľba je jasná.


A nesmiem ešte zabudnúť spomenúť ani moju najobľúbenejšiu kefu na svete. Od kedy ju mám, nepoužívam na česanie nič iné a ani nechcem. Je proste perfektná, ľahko sa s ňou vlasy rozčesávajú (dokonca aj vlhké), jednoducho rozčeše aj zacuchlance a hravo sa udržiava v čistote.

Prvá foto je ešte z minulého roka, kedy sa mi farba strašne rýchlo vymývala a spodok som mala svetlejší, vlasy boli ešte dosť vysušené/ ďalšie dve foto sú už z terajška, sú o dosť zdravšie a lesklejšie.

Moje vlasy prešli za posledný rok veľkou zmenou. V januári to bolo presne rok, čo som sa dala po deviatich rokoch prefarbiť z blond na hnedú a musím povedať, že hoci som si na zmenu zvykala len veľmi ťažko, som rada, že som tak urobila. Kvalita mojich vlasov sa o dosť zlepšila, nie sú také vysušené ako bývali a vyzerajú o dosť zdravšie. Takže k blond sa už pravdepodobne nevrátim. S dĺžkou som taktiež na dobrej ceste. Chodím sa pravidelne podstrihovať a vidím, že z veľkej časti to pomohlo k rastu vlasov. Okrem toho som práve dopoužívala sj GS Eladen, prípravok na zdravé vlasy, ktorý k tejto zmene taktiež dopomohol. Bola by som rada, ak by moje vlasy boli ešte v o čosi lepšom stave, ale vzhľadom k tomu, čo si za posledných 9 rokov prežili som rada, že ešte nejaké mám a že sa ich stav takto zlepšil.

Aká je vaša starostlivosť? Používate nejaké špeciálne prípravky alebo vám stačí obyčajný šampón? :)


your photo name

6 komentárov:

  1. Clanek opravdu super, o produktech na vlasy me to moc bavi. Jen co mi tu chybi a je skoda - fotka vlasu ;(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som totalne zblaznena do vsetkych Leave In condicionerov... :) Krasne vonaju a vzdy sa mi zda, ze som pridala nejaky extra krocik ku cicikaniu mojich vlaskov. :) Tiez som neodolala a Jezisko mi priniesol Tangleteezer, ale ja som od neho ocakavala troska viac. :( na suche vlasy je super, ale ked ich mam mokre, tak mi rozcesavanie trva skoro dvakrat dlhsie, aj ked je urcite setrnejsie. ;) Musim s nim este trocha popraktizovat.. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, tak to je zaujimave. Mne praveze mokre vlasy rozcesava uplne v pohode, aj ked sa snazim cesat ich ked su uz trosku presusene, aby sa moc nenicili :)

      Odstrániť
  3. Bezoplachová péče od Gliss kuru je výborná! a navíc vydrží hrozně dlouho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No pri mojom pouzivani ho vydzabem zhruba za nejaky mesiac a pol :D

      Odstrániť