piatok 19. februára 2016

|Movie Tips #11|

Zdravím zlatíčka,

pred nami je ďalší víkend a tak ma napadlo, že vám dnes predstavím niekoľko filmov, ktoré ma v poslednej dobe potešili, pobavili alebo vyvolali vo mne nejaké iné pocity. Videla som ich omnoho viac, no vybrala som len tie, ktoré považujem za videnia hodné a ktoré vám vrelo odporúčam na chladné, dúfajúc už nie na dlho, zimné večery.

Deadpool 
Začnem prvým filmom, ktorý vo mne zanechal úplne najväčší dojem a ktorý považujem za totálnu topku medzi filmami. U nás v práci momentálne začujete takmer na každom kroku, ako sa ľudia bavia, že už boli alebo sa chystajú na Deadpoola. Trailer som nevidela, no vedela som zhruba, o čo asi pôjde a lákalo ma hlavne to, že sa v hlavnej úlohe predstaví môj miláčik, Ryan Reynolds. Ten samozrejme nesklamal, aj napriek tomu, že bol znetvorený. Celý príbeh bol veľmi vulgárne a vtipne spracovaný a zabávala som sa na ňom od začiatku až do konca. Myslím, že neprešla minúta, kde by som sa nesmiala ako divá. Fakt podarené a určite som ho nevidela naposledy. V skratke, je to príbeh o bývalom vojakovi, ktorý stretne štetku, zamiluje sa, ochorie na rakovinu a dostane ponuku, ktorá sa neodmieta. Ponuku, vďaka ktorej sa nie lenže vylieči, no zároveň sa stane prakticky "nesmrteľným", i keď trochu zohaveným. I keď nejde tak úplne o film o tom úplne echtovnom superhrdinovi, aj tu nájdete dobré a zlé strany a tak ako každý podobný film aj tento bude mať  svojho zloducha, ktorého na začiatku trefne označili ako "british vilan". Ak teda rozmýšľate nad tým, načo ísť do kina, vrelo vám odporúčam tento a zaručene nebudete ľutovať.




Danish girl
Dánske dievča je ďalší skvelý film, ktorý ma zaujal len nedávno na facebooku. Mám rada filmy, ktoré sú inšpirované skutočnými udalosťami a tento bol o to zaujímavejší, že opisoval život mladého muža, žijúceho v dvadsiatych rokoch minulého storočia, ktorý zápasil dlhé roky s tým, že bol ženou uväznenou v mužskom tele. Bolo to v dobách, kedy sa o niečom takom ani nechyrovalo a len by ste niečo také vyslovili a už by vás chceli zavrieť do blázinca. Tento hrdina mal našťastie skvelú manželku, ktorá ho vždy v jeho túžbach podporovala a stála po jeho boku až do úplného konca, kedy neprežil svoju poslednú operáciu. Ozaj pútavý príbeh, ktorý vás chytí za srdce. Musím povedať, že Eddie Redmayne sa zhostil úlohy bravúrne a tlieskam ako skvelo to zahral.



Legend
Ďalší príbeh je taktiež natočený podľa skutočných udalostí a tentoraz opisuje život dvojičiek mafiánov, ktorý boli postrachom Londýna v šesťdesiatych rokoch. Na tento filmik som sa veľmi tešila, pretože Toma Hardyho zbožňujem, no miestami som sa trochu nudila, ale verím, že si svojich priaznivcov môže nájsť. 



Southpaw
Tento film bol na tom o niečo lepšie. Opisuje mladého, úspešného boxera, ktorý za nešťastných okolností príde o milovanú manželku, čo ho položí úplne na kolená a z nerozvážnosti mu odoberú dcéru. Ďalej snaží dať všetko do poriadku, získať svoje dieťa späť a znovu začať boxovať.
V hlavne roli sa predstavil Jake Gyllenhaal, ktorý vyzeral fakt drsne a neskutočne sexy a musím povedať, že časy Skrotenej hory sú už dávno preč :D



Ted2
V poradí už druhá časť Teda, ktorá sa mne osobne páčila o niečo viac ako jednotka. Marka Wahlberga veľmi nemusím, no tento film mi na neho totálne typovo sedí a ozaj som sa bavila. Garantujem vám, že v žiadnom inom filme neuvidíte, ako macík Ted bojuje za to, aby ho Amerika začala vnímať ako ľudskú bytosť a nie ako majetok a aby si mohol adoptovať dieťa so svojou manželku.


Spectre
Posledný James Bond ma veľmi nebavil, preto som tejto časti veľkú nádej nedávala, no musím povedať, že nesklamal a bol omnoho lepší než som čakala. Ak máte radi nestárnucu klasiku v podobe nesmrteľného agenta 007, určite sa mrknite na Spectre.



Brooklyn
Na záver tu mám ešte jeden tip na film so skvelou Saoirse Ronan, ktorý je o mladom dievčati plnom snov, ktoré emigruje v 50tych rokoch z Írska do Ameriky, kde spozná mladého muža s talianskými koreňmi, do ktorého sa zamiluje. Všetko sa skomplikuje vo chvíli, keď jej náhla smrť jej sestry skríži plány.


Tak čo vy na to?
Videli ste už niektorý z filmov?
Máte pre mňa nejaké ďalšie svoje tipy?


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára