piatok 8. januára 2016

|Movie tips #10|

Krásny piatoček vám želám,
pomerne dlho som vám nepriniesla žiadne tipy na zaujímavé filmy, preto som sa to dnes rozhodla zmeniť. Hoci v poslednej dobe nemám toľko času na pozeranie ako kedysi, pretože radšej trávim čas niekde mimo domu s kamarátmi alebo v posilke, sem tam sa mi naskytne príležitosť, ako napríklad počas týchto sviatkov, kedy som bola chorá a na nič iné som nemala v podstate ani silu. Ako vravím, nebude toho veľa, ale snáď si medzi nimi niečo nájdete ;)



Life
Tento film ma zaujal okamžite, ako som videla trailer, pretože v ňom mal jednu z hlavných úloh stvárniť Robert Pattinson. Je to príbeh o fotografovi, ktorý sa snaží presadiť ako umelec a na mušku si vezme začínajúcu star - mladého Jamesa Deana, ktorý v tom čase ešte nebol tak preslávený ako teraz. Film bol teda natočený podľa skutočných udalostí a hlavnú rolu Jimyho stvárnil Dane DeHaan, ktorý sa jej zhostil naozaj bravúrne.



Rebel Without A Cause
K tomuto filmu som sa dostala z číro čírej zvedavosti vďaka predchádzajúcemu filmu. Ide o jeden z posledných filmov, ktoré James Dean natočil pred svojou tragickou smrťou v 55tom roku. Ozaj stará klasika, ktorú som pozerala v pôvodnom znení a priam ma fascinovalo, aký nevinný a úprimný štýl hrania v tom čase herectvo poskytovalo. Vrelo odporúčam, ak máte radi filmové klasiky.



Suffragette
Ďalší skvelý film natočený podľa skutočných udalostí, ktorý sa odohráva v období, kedy rovnoprávnosť žien a mužov bola nepredstaviteľnou myšlienkou. Ženské hnutie, ktoré si hovorilo "Suffragette" sa snažilo o to, aby ženy mali konečne rovnaké práva ako muži a teda mohli voliť. O hnutí som vedela už dávno, no až pri tomto filme som si uvedomila, koľko síl a odhodlania museli tieto ženy vložiť do boja zato, aby mohli mať ďalšie generácie žien lepší život. A preto by sme im mali byť každý deň vďačné.



Goosebumps
Predstavte si, že máte doma ozaj strašidelnú knihu, ktorá ukrýva hoc len jednu desivú príšeru. A tá akýmsi spôsobom z tejto knihy ujde. No čo ak by ste mali takýchto kníh niekoľko desiatok a v nich ešte väčší počet príšer, obrov, vraždiacich trpaslíkov, gigantických hladných kobiliek a ktovie čoho všetkého ešte? Asi by ste nechceli, aby sa všetky tieto tvory dostali von, že? Tak o tom je tento ďalší film. Hoci názov filmu v preklade znamená "zimomriavky", nemusíte sa báť, že ide o niečo strašidelné. Je to veľmi milý, fantasy príbeh založený na základe kníh R.L. Stine-a ktorý bol miestami aj celkom vtipný a pokojne si ho môžu pozrieť aj deti.



Ant-Man
A na záver mám pre vás ešte tip na skvelý komixový film. Ak ste fanúšikmi márveloviek, tak pri tomto filme si prídete na svoje. Kto by nechcel zázračný oblek, ktorý vás stlačením tlačidla zmení na tak malého, že sa vyrovnáte sotva mravcovi, no zároveň tak silného, že aj kapitán Amerika by mal s vami čo robiť, kým by vás zložil.  Takéto scifi vecičky mám veľmi rada a dokážem si pri nich hrozne oddýchnuť. Okrem toho sa mi páčilo aj to, ako humorne bol film spracovaný.

Videli ste niektorý z týchto filmov?
Aké odporúčania máte pre mňa vy?
Píšte do komentov, budem rada ;)
Prajem vám pekný víkend!


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára