piatok 1. januára 2016

|The Best of 2015|

Zdravím vás zlatíčka,
tak je to tu. Ďalší rok za nami, ktorý zbehol neuveriteľnou rýchlosťou. Ani som nevedela kedy zbehol ten predošlý. Rok 2015 mal u mňa svoje "ups and downs" a ako dobre sa začal, tak zle dopadol a ja sa sa strašne teším, že už je po ňom a môžem za týmto rokom dať hrubú čiaru a začať s novým, prázdnym listom. Som veľmi zvedavá, čo prinesie 2016-tka a pevne dúfam, že sa tento rok bude niesť v pozitívnom duchu a bude plný radosti a úspechov. A to isté želám aj vám všetkým :*
Ako už iste viete, dnes nás čaká akási menšia rekapitulácia toho najlepšieho, čo som v tomto roku z kozmetiky vyskúšala. Snažila som sa povyberať to najlepšie a aby toho zas nebolo veľa a neboli sme tu až do ďalšieho nového roka, no ako sa zdá, je toho aj tak dosť, tak poďme rovno na to ;)


Základom líčenia je pre mňa dobrý make up a korektor. Tie vás zachránia v akejkoľvek situácii, nech vyzeráte akokoľvek. Asi nebude prekvapením, že do mojej topky produktov sa aj tento rok dostal make up Clinique Anti Blemish Solution. Stále ho považujem za najlepší, aký som kedy skúsila a mojej mastnej pleti vyhovuje maximálne. Od rovnakej značky som si toto leto zadovážila aj BB krém, ktorý som si obľúbila natoľko, že ho používam doteraz a neviem si ho vynachváliť. Celkom pekne kryje, pleť zjednotí a vyzerá veľmi prirodzene.
Z korektorov tento rok u mňa najviac bodoval Estée Lauder Double Wear, ktorý som takmer nedala z ruky. Fantastické krytie, výdrž, proste všetko. Za tieto tri produkty by som dala aj ruku do ohňa.


Pri lícenkách som mala taktiež celkom jasno. Väčšinu roka som striedala dve a to Clinique Cheek Pop a Tarte Amazonian Clay, no koncom roka som objavila H&M lícenku z novej beauty rady, ktorá ma totálne dostala svojou pigmentáciou aj výdržou. Vrelo odporúčam vyskúšať.


Z bronzerov som veľmi na výber nemala, pretože som prakticky verná The Body Shop Honey bronzeru a Bahame Mame od theBalmu, ktorú som používala hlavne v lete. Oba sú fantastické a kúpou ani jedného z nich nič nepokazíte.


Na oči som tento rok používala viac pudrové tiene než tie tekuté, čo je pravý opak oproti minulému roku. Najviac som siahala po paletkách Naked3 od Urban Decay a Zoeva Naturally Yours, s ktorými viem robiť nespočet krásnych líčení. Môžem použiť len jednu výraznejšiu farbu na celé viečko alebo sa trochu vyhrať a urobiť krásne dymové líčenie. Avšak aby mi tiene vydržali na očiach po celučičký deň, nesmiem zabudnúť ani na najlepšiu bázu na svete od Urban Decay Original, s ktorou to už viac nie je nemožné a na ktorú nedám dopustiť.


Catrice duo kit na obočie je mojou stálicou už viac ako tri roky a ako vidíte, je veľmi, veľmi milovaný. Dokonca sa mi už jeho obal rozpadol, ale to ma neodrádza v jeho ďalšom používaní. Momentálne viac využívam tmavšiu polovicu, ktorá perfektne kontrastuje s farbou mojich vlasov. Čo sa riaseniek týka, tak tento rok ma najviac prekvapila Benefit maskara They´re Real a Maybelline Lash Sensational. Jedna je drahšia, tá druhá o dosť lacnejšia, no efekt je veľmi podobný, takže do budúcna určite siahnem skôr po tej lacnejšej alternatíve.


V kabelke sa nikdy nezaobídem bez dvoch produktov a to púdru Bourjois Healthy Balance a krému na ruky od The Body Shop. Sú skvelé nie len svojou kvalitou, ale vždy keď ich vytahnem, kochám sa ich neuveriteľne omamnou ovocnou vôňou. Sú to moji verní pomocníci na cestách.


Produkty na pery sú samostatná kapitola a mohla by som o nich písať samostatný článok, no nakoniec som výber zúžila na pár balzamov a niekoľko rúžov. Ale bolo to fakt ťažké, verte mi.
Hoci mám balzamov na pery neuveriteľne veľa, stále sa vraciam k tým istým, pretože ich proste obľubujem najviac. Mojou svätou trojicou sú grepvý balzam The Body Shop, ružový balzam Vaseline a Lip Perfector od Clarins. Pery vďaka ním vyzerajú šťavnato, zdravo a bohato postačia v prípade, ak nemáte náladu na žiadne rúže.


No bez rúžu už z domu takmer nevychádzam. A vždy mám v kabelke minimálne jeden, ak nie aj 3-4. Viem, šialené, no nie som sama, verte mi. Minule sme sa na tom smiali s kolegyňkou, ktorá z tej svojej vytiahla asi 6 rôznych produktov a skonštatovali sme, že ich proste potrebujeme. Výber bol naozaj neuveriteľne ťažký a zúžila som ho na dva klasické rúže v podobe Estée Lauder Pure Color, ktorý ste mohli vidieť aj v minuloročnej rekapitulácii a MAC Viva Glam v prekrásnej ohnivej červenej. Úplne som zabudla na moju obľúbenú neutrálku v podobe Chanel rúžu, no ten ste mohli vidieť v decembrových obľúbencoch, takže to až tak nevadí. 
Aj keď nie som veľký fanúšik krajónov na pery, jeden ma tento rok prekvapil obzvlášť. Je od Avonu, v krásnej tmavej fialovej s názvom Wild Orchid, čo je úplne príznačné pre tento odtieň.
Nemohla som si odpustiť sem nezahrnúť aj dva matné rúžiky Sephora, vďaka ktorým som tento rok viac experimentovala.


Nechtíky sú ďalšou pomerne obsiahlou kapitolou môjho beauty sveta. S nenalakovanými nechtami sa necítim dobre a vždy rada siahnem po novej farbičke, ktorú ešte vo svojej zbierke nemám. Aj tento rok som bola najviac spokojná so značkou Rimmel a jej kolekciou Salon Pro. Tieto laký mi v pohode vydržia 6-7 dní, čo iné značky nedokážu vôbec dobehnúť. Až na jednu, ktorá ma milo prekvapila. Ide o lak Douglas zo sieti parfumérii Douglas, ktoré majú v Čechách alebo v Maďarsku (aspoň čo som mala ja tú česť). Lak má akoby gélový efekt a celkom dobre sa ťahá na moje rimmelácke obľúbence.
Zo starostlivosti na nechty už nedám dopustiť na môjho princa na bielom koni od Eveline a Insta Dri od Sally Hansen, vďaka ktorému moja lakovacia rutina je o dosť kratšia.


No a nakoniec ešte pár produktov zo starostlivosti o telo. Tento rok mi do života priniesol niekoľko skvelých telových produktov, medzi ktorými určite vyčnieval peeling z citrónovej trávy Balea, Ziaja olivkové maslo a grepový sprcháč Yves Rocher. Ide nie len o skvelých pomocníkov, ale ich používanie si doslova užívam aj vďaka ich vôni. A ani jeden som nemala prvý a posledný raz, čo svedčí o mojej spokojnosti ;)


Ani pleť by som nemohla vynechať a vybrala som tri produkty, ktoré moju dennú či večernú rutinu dosť spríjemňovali. Každé ráno pred namaľovaním som používala Ziaja Manuka Tree pleťový toner, ktorý pleť krásne očistil a odmastil, čím ju pripravil na ďalšiu prácu. No a na večer som si zas veľmi obľúbila Cien nočný krém za smiešne dve éčka a Kiehl´s Midnight Recovery Concentrate. Pre moju pleť len to najlepšie. Veď ju mám len jednu, no nie?!


Vlasy sú trochu ošemetnejšia kategória, pretože si na ne nemôžem džabať čo chcem. Stále milujem svoj Vichy šampónik, na ktorý sa môžem kedykoľvek spoľahnúť, no do obľúbencov som tentoraz vybrala dva produkty zo starostlivosti. Prvým je bezoplachový kondicionér v spreji Ziaja a druhým Kerastase ochrana pred teplom. S oboma som bola nadmieru spokojná a našťastie mi nespôsobovali žiadne problémy.


No a konečne sme skoro u konca. Ostali nám už len parfémy. Ak by som si mala vybrať dva, ktoré by som používala stále dookola, bola by to Stella, ktorá je ako stvorená na zimné obdobie alebo Korres White Tea, ktorý môžem kedykoľvek, pretože je to veľmi príjemná, svieža a nevtieravá vôňa. S oboma by som si vystačila do konca života.

A to by bolo všetko. Konečne, že? Dúfam, že som vás neunudila a ak ste so mnou vydržali až dokonca, ďakujem vám za vašu trpezlivosť :D
Pokojne mi píšte do komentov, aké produkty považujete z predošlého roka za najlepšie vy. Rada sa inšpirujem do budúcna ;)
Majte sa tu krásne :*


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára